„În viata publică nu există altă cale decât corectitudinea şi respectarea legii, cei care se abat trebuie să răspundă în faţa justiţiei.
DNA îşi face eficient datoria în lupta anticorupţie.
DNA a funcţionat cu motoarele turate în 2014, vă felicit şi vă încurajez să mergeţi mai departe.
Anchetele desfăşurate de DNA, care vizează oameni din sfera publică, politicieni, trebuie să depăşim situaţiile în care parlamentarii se opun anchetării membrilor săi, sper ca partidele să îşi asume angajamentul de a face mai simple şi mai transparente procedurile parlamentare, care privesc cererile justiţiei.
Există în România şi mulţi oameni politici oneşti cu bune intenţii care şi-au dedicat activitatea comunităţilor lor, care şi-au pus profesionalismul în slujba cetăţenilor. Aşa vor apărea încrederea şi parteneriatul dintre cetăţeni şi politicieni.
Recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu opţională pentru autorităţile statului, recuperarea prejudiciilor reflectă eficienţa luptei anticorupţie, situaţia din prezent în care gradul de recuperare este în cuantum de 10 la sută este inacceptabilă.
Solicit factorilor decizionali să ia în serios această problemă, de importanţă deosebită, o analiză serioasă ar putea conduce la sporirea resurselor pentru DNA, fie că vorbim de spaţiu de lucru, resurse umane, buget, cu toţii am avea de câştigat, ar fi o investiţie în viitor.
Putem să construim o societate în care tentaţia scade nu doar de frica pedepsei, ci în urma asumării de noi toţi şi în special de clasa politică a unor principii care ţin de corectitudine. Vreau să punem România pe picioare”, a declarat Klaus Iohannis, la bilanţul DNA.