„Problema este în primul rând la ANAF. O chestiune ce ţine de modul în care se valorifică bunurile la ANAF”, spune ministrul Justiției.
Declaraţia vine după ce Victor Ponta spunea că doar procurorii anticorupţie sunt de vină pentru faptul că statul nu recuperezează banii din hotărârile judecătoreşti.
„A fost o mică păcăleală, că nu aţi aflat şi de ce (...) Critica nu e la ANAF. Dacă ne dă instanţa hotărâri definitive şi irevocabile şi nu se spune că sechestrul e o maşină care, în loc să valoreze 100.000 de euro, valorează 5.000 de euro, sigur că noi recuperăm”, a spus Victor Ponta.
Războiul declaraţiilor a început la bilanţul DNA, când Laura Codruţa Kovesi trăgea un semnal de alarmă.
„Hotărârile judecătorești rămase definitive în cauzele DNA în anul 2014 au inclus confiscarea și recuperarea de produse infracționale în sumă de peste 310.000.000 euro, de trei ori mai mult decât în anul 2013. Dacă această sumă ar fi efectiv executată, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul îl plătește medicilor din România într-un an. Este important ca organele fiscale să execute efectiv aceste hotărâri,” spunea șefa DNA.
Nu este prima dată când premierul intră în conflict cu Direcţia Naţională Anticorupţie. Una dintre cele mai cunoscute dispute este legată de ancheta din dosarul Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, în 2012. Victor Ponta i-a acuzat pe anchetatori că fac exces de zel pentru că au chemat la audieri sute de alegători din toată ţara. În acest caz, preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea este acuzat de fraudă.