Fostul primar al Craiovei, parlamentarul PPDD Antonie Solomon, a ajuns vineri seară în arestul Poliţiei Dolj. El s-a predat după ce Curtea Supremă de Justiţie l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru corupţie.
După trei ani de judecată, sentinţa este definitivă. Magistraţii au stabilit că Antonie Solomon a primit 50.000 de euro mită pentru a-l ajuta pe omul de afaceri Cornel Penescu să construiască un magazin.
Reacţia parlamentarului a fost una de resemnare, dar nu au lipsit nici lacrimile:
„Asta este. Respect decizia ICCJ, chiar dacă nu îmi convine, dar nu fac comentarii. Aşa că o să îmi petrec o perioadă de timp la penitenciar aici, în Craiova, sau, mă rog, la Severin, nu ştiu exact care e regimul de detenţie la semideschis sau liber, după care o să revin lângă familie. Dar nu la primărie sau în viaţa publică. (...) Mi-e dor deja de nepotul meu”, a spus Antonie Solomon, la momentul predării.
Alături de Antonie Solomon, instanţa supremă l-a condamnat şi pe cel care a dat mita în acest caz. Cornel Penescu a primit tot trei ani de închisoare cu executare şi s-a predat la Poliţie, dar la Piteşti.
Fostul primar al Craiovei a fost condamnat după ce a primit mită de la omul de afaceri din Piteşti Cornel Penescu, acţionar al firmei PIC, pentru a-i elibera autorizaţia de construcţie pentru un nou magazin şi pentru racordarea la reţeaua de transport în comun din Craiova, unde Solomon era în acea perioadă primar.
Pe 19 martie 2010, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Antonie Solomon şi pe omul de afaceri din Piteşti. Procesul a început la Tribunalul Argeş, apoi a fost strămutat la Tribunalul Galaţi, iar în iulie 2010 a ajuns la instanţa supremă.
În 11 iulie, cei doi au fost condamnaţi de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare, sentinţa devenind definitivă vineri, 20 septembrie.
Antonie Solomon, ales pe listele PPDD pe un post de senator în Colegiul 1 Dolj, a fost exclus din partid la începutul acestui an. El a fost primar al municipiului Craiova între 2004 şi 2010 (mandat recâştigat în 2008). A revenit în funcţia de primar în 2011 până la alegerile din 2012, când mandatul a fost câştigat de Lia Olguţa Vasilescu.