Astfel, nu se vor face cursuri mâine în nicio unitate şcolară din Bucureşti şi din judeţele Argeş, Bacău, Brăilă, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi Tulcea.
În Iaşi, cursurile vor fi suspendate doar în mediul rural.
În Brasov, Covasna, Gorj şi Mehedinţi vor fi deschise şcolile pentru că acolo condiţiile permit continuarea cursurilor.
O situaţie excepţională o reprezintă judeţul Botoşani, care, deşi nu se află sub niciun cod de avertizare meteorologică, va avea două şcoli închise din cauza faptului că elevii vin din localităţi aflate sub cod de avertizare.
Înainte ca ministerul să ia această decizie, prefectul de Vrancea, unul dintre judeţele care se află încă în stare de alertă, a precizat că instituţiile de învăţământ vor avea porţile închise până joi inclusiv.
„Am hotărât că nici mâine, şi nici poimâine să nu se înveţe pentru că o să intrăm sub cod portocaliu de mâine seară până poimaine şi e clar că mai rău încurcăm. Oricum, e ultima săptămână înainte de vacanţă”, a spus Cătălin Popescu, prefectul judeţului Vrancea.
„Aşteptăm noua situaţie, suntem pregătiţi. Mâine am suspendat cursurile pentru că de la şase dimineaţa până seara la nouă suntem în cod portocaliu”, a precizat Victor Sanda, prefectul judeţului Dâmboviţa.
„Avem cod portocaliu, ca atare în judeţul Călăraşi va fi suspendat tot învăţământul”, a afirmat George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi.
Şi în Capitală, autorităţile erau pregătite să prelungească vacanţa forţată a elevilor.
„Nu îmi amintesc să fi fost 3,4 zile şcolile închise, dar este o situaţie excepţională şi cred că este corectă decizia autorităţilor”, a spus la Digi24 Simion Hăncescu, preşedintele FSLI.
Universitatea Bucureşti a suspendat cursurile miercuri şi joi.