Foto Arheologii au dezgropat o secţiune dintr-o statuie masivă a faraonului Ramses al II-lea

Data publicării:
The undated photo shows the upper part of a full-body Ramses II statue discovered in Minya, Egypt
Ramses al II-lea a domnit din 1.279 î.e.n. până în 1.213 î.e.n. Foto: Profimedia

O misiune arheologică comună egipteano-americană a dezgropat partea superioară a unei statui masive care îl înfăţişează pe faraonul Ramses al II-lea. Săpăturile au loc la sud de oraşul egiptean Minya, a anunţat luni Ministerul egiptean al Turismului şi Antichităţilor.

Blocul din calcar are circa 3,8 metri înălţime şi îl înfăţişează pe Ramses în poziţie şezândă, purtând pe cap o coroană dublă şi o podoabă ornată cu o cobră regală, a precizat Bassem Jihad, coordonatorul echipei egiptene, într-un comunicat preluat de Reuters, potrivit Agerpres.

Pe partea superioară a coloanei din spatele statuii se află scrieri hieroglifice care îl glorifică pe rege, unul dintre cei mai puternici faraoni ai Egiptului, a mai spus el.

Ramses al II-lea, supranumit „Ramses cel Mare”, a fost al treilea faraon din cea de-a XIX-a dinastie a Egiptului şi a domnit din 1.279 î.e.n. până în 1.213 î.e.n.

Mărimea statuii, atunci când va fi combinată cu secţiunea inferioară, care a fost dezgropată în urmă cu mai multe decenii, atinge circa şapte metri.

Oraşul El Ashmunein, situat pe malul vestic al Nilului, purta în vremea Egiptului Antic denumirea Khemnu, iar în epoca greco-romană, a fost capitala regională Hermopolis Magna.

Studiile au confirmat că partea superioară a statuii se potriveşte cu secţiunea inferioară, descoperită de arheologul german Gunther Roeder în 1930, a spus Mustafa Waziri, directorul Consiliului Suprem pentru Antichităţi din Egipt.

Misiunea a început prin curăţarea şi pregătirea blocului din calcar înainte de a modeliza felul în care statuia va arăta atunci când cele două secţiuni vor fi combinate, a adăugat Mustafa Waziri.

EGYPT MINYA RAMSES II STATUE DISCOVERY
Blocul din calcar are circa 3,8 metri înălţime şi îl înfăţişează pe Ramses purtând pe cap o coroană dublă şi o podoabă ornată cu o cobră regală. Foto: Profimedia

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri