Un pescar i-a spus unui prieten că a prins un pește „uriaș”, apoi a fost tras în apă. Este căutat de 4 zile

Data actualizării: Data publicării:
undita la apus pe mare
Un pescar i-a spus unui prieten că a prins un pește „uriaș”, apoi a fost tras în apă.Foto: Profimedia

Echipe de salvare din Hawaii caută de 4 zile un bărbat în vârstă de 63 de ani, care a căzut în ocean duminică, la câteva momente după ce a prins un pește „uriaș” în largul coastei Hōonaunau, relatează Insider.

Poliția hawaiană a spus că Mark Knittle era la pescuit de ton Ahi cu un prieten la aproximativ patru mile marine de țărm.

„I-a spus prietenului său: „peștele ăsta e uriaș”, apoi Knittle a fost tras peste bord, în apă”, potrivit unui comunicat al poliției. Prietenul lui a încercat să-i apuce undița, dar Knittle a dispărut rapid. A sărit în apă să caute, dar nu l-a găsit, așa că a alertat autoritățile.

Tonul Ahi poate cântări până la 200 de kilograme și poate crește până la doi metri lungime, potrivit NOAA Fisheries. Experții în pescuitul de adâncime au declarat pentru Insider că tonul standard cântărește aproximativ 65 de kilograme și orice pește care are peste 100 de kilograme este considerat „mare”.

„Dacă într-adevăr l-a tras un pește, nu se știe în ce direcție ar putea merge”, a spus Darwin Okinaka, adjunct al șefului de operațiuni al Departamentului de Pompieri din Hawaii pentru The Associated Press.

„Când este prins în undiță, tonul Ahi de obicei nu sare, dar face mișcări laterale bruște și înoată în cercuri mari”, arată Whipsaw Sportfishing, o companie de pescuit cu sediul în Oahu.

„Având în vedere greutatea lor, aceasta poate fi o experiență obositoare și va trebui să ai răbdare în timp ce încerci să-l tragi”, este sfatul companiei pentru pescari.

În 2017, un tânăr a fost tras în apă de pe barca sa, lângă coasta Australiei după ce a prins un pește mare. El a rămas în apă timp de aproximativ șase ore înainte de a fi salvat, potrivit BBC.

„Acești pești se luptă pentru viața lor, adrenalina lor crește. Sunt în modul de supraviețuire. Orice se poate întâmpla”, spune Paul Appleblom, proprietarul Kauai Apex Charters, o companie care organizează excursii de pescuit.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri