Video Premierul libanez a confundat-o pe Giorgia Meloni cu asistenta ei şi a pupat-o la scara avionului. Clipul a devenit viral

Data publicării:
Lebanon's caretaker Prime Minister Najib Mikati receives his Italian counterpart Giorgia Meloni at the Government Palace in Beirut
Najib Mikati a primit-o pe Giorgia Meloni, după un scurt moment de confuzie. Foto: Profimedia

Premierul libanez Najib Mikati a gafat miercuri, când a confundat-o pe o asistentă cu prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, şi a pupat-o la scara avionului, unde venise să-şi întâmpine oaspetele. Înregistrarea video cu momentul a devenit virală pe reţelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În clipul video, Najib Mikati este văzut în timp ce aşteaptă pe pista aeroportului din Beirut, la scara avionului, ca oaspetele său, premierul italian Giorgia Meloni, să coboare din avion.

Prima femeie care coboară - blondă, cu părul cârlionțat și despletit, într-o ţinută cu pantaloni, o înfăţişare care se potriveşte cu cea a şefei executivului italian - este întâmpinată de premierul libanez, care îi strânge mâna şi o pupă pe obraji, apoi întoarce spatele scării avionului, conducând-o spre covorul roşu, până când i se atrage atenţia că cea pe care a întâmpinat-o nu este adevărata Meloni, scrie News.ro, preluând Arab News.

Mikati s-a întors la scara avionului, de unde a coborât și Giorgia Meloni câteva cluipe mai târziu, și a repetat gestul întâmpinării, cu o strângere de mână şi un sărut pe fiecare obraz.

Presa a identificat-o pe femeia confundată cu Meloni ca fiind Patrizia Scurti, o asistentă a premierului italian, care a debarcat din avion înaintea şefei, ţinând în mână două genţi.

Ironii pe rețelele sociale

Videoclipul a declanşat un scandal pe reţelele de socializare, prim-ministrul libanez fiind ironizat şi criticat. Utilizatorii online au glumit pe seama acestei gafe, unii acuzându-l că a făcut de râs Libanul şi pe libanezi.

O sursă apropiată biroului premierului a declarat joi pentru Arab News că a fost o „greşeală nevinovată”, care nu justifică „atât de mult sarcasm sau batjocură inutilă pe reţelele de socializare”.

Sursa, care a solicitat anonimatul, a adăugat: „Oricine urmăreşte videoclipul îşi va da seama cât de mult seamănă cele două femei”.

În cadrul scurtei sale vizite în Liban, Meloni a inspectat joi contingentul italian la sediul Forţei Interimare a ONU în Liban, în sudul ţării, şi a mulţumit trupelor pentru serviciile lor.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri