Două românce primesc 100.000 de euro despăgubiri după ce sora lor a murit în Italia

Data publicării:
maini de femeie bancnote euro
Foto: Guliver/Getty Images

Două surori din România vor primi despăgubiri de aproape 100.000 de euro din partea unei firme de asigurări din Italia. Femeile s-au luptat mai mulți ani să-i convingă pe judecători că trebuie să primească daune după moartea surorii lor, care trăia acolo, chiar dacă ele nu locuiesc și nu au locuit vreodată în Italia.

Românca lucra în Italia ca badantă. În 2010, în timp ce călătorea în regiunea Umbria într-un microbuz, alături de alte 7 persoane, a fost lovită de un TIR. Femeia a murit în urma accidentului.

Instanța a decis că șoferul TIR-ului poartă toată vina pentru accident.

Surorile femeii, care trăiesc în România, au cerut și ele despăgubiri în urma acestui accident. Inițial, instanța a decis împotriva lor, motivând că, din moment ce nu locuiesc în Italia, nu aveau cum să păstreze legături afective cu sora lor.

Româncele au contestat însă decizia și au demonstrat că aceasă legătură afectivă exista, că vorbeau des la telefon și că își povesteau toate întâmplările din viețile lor.

În aceste condiții, Curtea de apel a decis că româncele trebuie să primească și ele despăgubiri pentru moartea surorii lor, alături de soțul acesteia. Bărbatul a primit 190.000 de euro, iar fiecare dintre surori – câte 46.000 de euro.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri