Netanyahu anunță o ofensivă israeliană în Rafah și spune că a fost stabilită o dată

Data publicării:
Premierul israelian Benjamin Netanyahu
Premierul israelian Benjamin Netanyahu Foto: Profimedia Images

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă că ”există o dată” a unei ofensive în Rafah, confirmând astfel speculațiile că retragerea trupelor din Khan Younis din noaptea de sâmbătă spre duminică și regruparea amatei pentru „o nouă etapă a războiului” semnalizează intenția un atac al orașului din Fâșia Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că s-a stabilit o dată a unei ofensive în oraşul palestinian Rafah care, consideră Israelul, este unul dintre ultimele bastioane ale mişcării islamiste palestiniene în Fâşia Gaza, relatează AFP, preluată de News.ro.

O înfrângere a mişcării islamiste palestiniene ”necesită o intrare în Rafah şi eliminarea batalioanelor teroriste care se află acolo. Acest lucru va fi făcut. Există o dată” în acest sens, anunţă într-o înregistrare video Benjamin Netanyahu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anunțul premierului vine după ce armata israeliană şi-a retras în noaptea de sâmbătă spre duminică toate trupele din sudul Fâşiei Gaza.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) a confirmat pentru BBC că armata israeliană și-a încheiat misiunea în zona Khan Younis din Fâșia Gaza. Acesta a declarat că sunt mai multe operațiuni în desfășurare și că armata se regrupează pentru o nouă etapă a războiului.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri