Un bărbat a reușit să ascundă o crimă timp de 26 de ani, dar după ce a divorțat adevărul a ieșit la lumină. Ce s-a întâmplat

Data actualizării: Data publicării:
crima
Timothy Stephenson a fost condamnat la 16 ani de închisoare luna aceasta pentru uciderea unui bărbat pe care l-a întâlnit într-un bar, în 1998 FOTO: Benton County Sheriff's Office

La prima vedere, Timothy Stephenson a avut o viață de invidiat. Era căsătorit cu un medic și locuiau într-o casă de 2 milioane de dolari împreună cu fiicele lor gemene, într-o suburbie liniștită la est de San Francisco.

Dar Stephenson păstra un secret: în urmă cu aproximativ două decenii împuşcase mortal un bărbat pe care l-a întâlnit într-un bar din Kansas City.

Crima a rămas nerezolvată până în 2021, când, în cele din urmă, trecutul întunecat al lui Stephenson l-a ajuns din urmă. Tot atunci, viața lui de vis se destrăma. Soțul ceruse divorțul cu un an înainte, iar cei doi își disputau în justiție custodia copiilor.

Autoritățile l-au arestat sub acuzația de crimă în luna decembrie și l-au extrădat în Missouri. Luna aceasta, el a pledat vinovat pentru crimă de gradul doi și a fost condamnat la 16 ani de închisoare, potrivit CNN.

Pentru Stephenson, totul s-a prăbușit după ce polițiștii au primit noi informații care i-au ajutat să afle ce s-a întâmplat în acea noapte din 1998, în Kansas City.

Iar informațiile au venit de la soțul lui Stephenson.

Stephenson i-a spus soțului său în urmă cu 10 ani că a ucis pe cineva

Condamnarea lui Stephenson a venit la un deceniu după ce i-a spus soțului său, Joseph Ginejko, despre crima pe care o comisese în Missouri. Potrivit unei declarații obținute de CNN, Stephenson i-a spus soțului său în 2014 că l-a întâlnit pe un bărbat, Randall Oliphant, la un bar de gay în ianuarie 1998 și împreună s-au dus acasă la Stephenson, unde acesta l-a împușcat de două ori, crima având loc în baie.

Cadavrul lui Oliphant a fost găsit două luni mai târziu într-o zonă împădurită din comitatul rural Benton County, Missouri, la aproximativ 160 de kilometri de Kansas City. Poliția de stat din Missouri a spus că Stephenson era familiarizat cu zona, întrucât tatăl și bunica lui locuiau în apropiere și fusese acolo de multe ori.

Stephenson i-a mărturisit fostului soț că, ulterior, a renovat baia pentru a ascunde locul crimei și eventualele probe.

Anchetatorii l-au interogat pe Stephenson în 1998, iar el a recunoscut că a dus acasă un bărbat, dar că după aceea le-a condus la un alt bar.

Înregistrările telefonice ale lui Stephenson au arătat că acesta a folosit mobilul în apropierea unei antene din apropierea locului în care a fost găsit cadavrul.

În 1998, anchetatorii au găsit și persoana care a cumpărat de la Stephenson o mașină în luna mai, la patru luni după crimă. Noul proprietar le-a spus polițiștilor că lipseau părți din mocheta mașinii atunci când a cumpărat-o. De asemenea, poliția a spus că a găsit urme de sânge în portbagaj, dar probele ADN au fost neconcludente.

Nu este clar de ce poliția nu l-a arestat pe Stephenson în 1998. Autoritățile din statul Missouri au refuzat să comenteze pentru CNN acest aspect.

Operațiunea sub acoperire din 2021

Stephenson și Ginejko s-au căsătorit în 2008 și au locuit împreună cu fiicele lor în Danville, lângă San Francisco, o suburbie care a fost considerată odată cea mai sigură din California.

Înregistrările de la tribunal arată că Ginejko a înaintat divorțul în ianuarie 2020, la șase ani după ce soțul i-a făcut mărturisirea șocantă. Ginejko a spus la poliție că a încercat să cerceteze pe cont propriu crima din Missouri după mărturia soțului său, dar a găsit prea puține informații despre ea online.

Dar la un moment dat, de la începutul anului 2020 și până în aprilie 2021, Ginejko a vorbit cu politia. Le-a spus anchetatorilor detalii despre crimă care nu au fost făcute publice niciodată, acest lucru sugerând că le cunoștea de la autor, adică de la soțului lui.

Apoi anchetatorii au organizat o operațiune sub acoperire, aranjând o întâlnire supravegheată audio și video între Stephenson și Ginejko.

În timpul întâlnirii stabilite în scopul de a discuta despre copii, Ginejko a adus în discuție mărturia lui Stephenson din 2014. Comportamentul acestuia s-a schimbat instantaneu, „devenind paranoic”, se spune în documentul instanței.

Stephenson l-a întrebat pe soțul său dacă purta microfon și chiar l-a percheziționat, examinându-i și portofelul, telefonul, chiar și ceașca de cafea.

Ginejko l-a întrebat pe Stephenson de mai multe ori de ce l-a ucis pe Oliphant, însă răspunsurile lui au fost contradictorii. Stephenson a recunoscut în cele din urmă că, într-adevăr, a spus că a săvârșit crima, dar a făcut asta pentru a-și speria soțul și pentru a-l obliga să rămână astfel împreună.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita