Două femei au supraviețuit aceluiași criminal în serie: „Nu m-am rugat să trăiesc, m-am rugat să mor”

Data actualizării: Data publicării:
victimr
Tali Shapiro (stânga) și Morgan Rowan (dreapta) FOTO: People Magazine

Morgan Rowan și Tali Shapiro au povestit într-un documentar realizat de People - „People Magazine Investigates: Surviving a Serial Killer” - cum au reușit să scape cu viață din mâinile unui criminal în serie numit „Dating Game Killer”.

Morgan Rowan avea 16 ani când a fost atrasă în casa lui Rodney Alcala. Era împreună cu doi prieteni, dar la un moment dat s-a trezit complet singură într-un dormitor. Alcala a intrat și el în cameră, înfășurându-și o curea în jurul pumnului.

„I-am urmărit transformarea”, își amintește Rowan, care acum are 72 de ani, despre acea noapte din august 1968 care i-a schimbat viața. „I-am văzut fața devenind monstruoasă. M-a lovit între ochi cu o cataramă de centură. Am văzut stele și am căzut în genunchi.”

Bărbatul i-a legat încheieturile cu o cravată, a bătut-o până i-a rupt coastele, i-a scos pantalonii și a violat-o.

„Am vrut să se termine. Nu mă rugam să trăiesc. Mă rugam să mor”, a spus Morgan Rowan.

Un prieten a spart o fereastră și a încercat să intre în cameră. Doar cu o cămașă ruptă pe ea, Rowan a fugit din casă pe o alee și s-a ascuns cu prietenii ei într-o magazie pentru gunoaie.

Rowan nu știa atunci că tocmai scăpase cu viață din mâinile unui criminal în serie.

Cunoscut drept „Dating Game Killer” pentru că a apărut odată într-o emisiune celebră din anii 1970 cu același nume, Rodney Alcala, un fotograf profesionist din California, despre care se crede că a ucis zeci de femei în anii 1960 și 1970, a fost în cele din urmă condamnat pentru șapte crime.

La câteva săptămâni după ce a fost atacată, Rowan s-a mutat în nordul statului New York împreună cu familia, unde a primit o scrisoare de la un prieten din Los Angeles cu un fragment dintr-un ziar: Alcala, bărbatul care o atacase, era căutat de poliție pentru răpirea și violarea unei fete care avea doar 8 ani.

În dimineața de 25 septembrie 1968, Tali Shapiro, care era îmbrăcat în uniformă școlară, se plimba pe un bulevard când Alcala a convins-o să urce în mașina lui și a dus-o în casa lui, unde a bătut-o până la inconştiență.

Un trecător a văzut-o pe Shapiro urcând în mașina lui Alcala și a alertat poliția. Shapiro, care acum are 64 de ani, a fost găsită de poliție într-o baltă de sânge, aproape moartă.

Mai bine de o lună a fost în comă și nu are amintiri despre atac.

În 2010, ea a depus mărturie în procesul lui Alcala pentru uciderea a cinci femei, ajutând astfel la condamnarea lui la închisoare pe viață. Alcala a murit în spatele gratiilor, în 2021.

La procesul din 2010, Rowan a aflat că fetița de 8 ani despre care citise în ziar în urmă cu câteva decenii supraviețuise și era Tali Shapiro. „M-am simțit întotdeauna responsabilă pentru ea”, spune Rowan, care a contactat ulterior pe Shapiro pe Facebook. „I-am spus că nu e nimic de iertat. Există o singură persoană care este responsabilă pentru ce s-a întâmplat”, a spus Shapiro.

Cele două femei, care locuiesc la câteva ore distanță în California, se întâlnesc o dată la câteva luni și acum se consideră prietene apropiate.

La început conversațiile lor erau concentrate pe trauma pe care au trăit-o, dar „niciuna dintre noi nu vrea să fie definită de aceasta”, spune Rowan. Ea și Shapiro nu au mai discutat despre Alcala de ani de zile. „Tali nu se consideră o victimă, iar eu învăț de la ea să fiu puternică.

Cine a fost Rodney Alcala

Alcala, cunoscut sub numele de „Dating Game Killer”, după ce a participat la o emisiune TV din SUA, a fost condamnat în 2010. Pe lângă crimele din California, el a pledat vinovat și pentru asasinarea altor două femei din New York.

Alcala a fost condamnat la moarte în districtul Orange în 1980 pentru răpirea și uciderea lui Robin Samsoe, în vârstă de 12 ani. Sentința sa a fost anulată de Curtea Supremă din California și i s-a permis un nou proces. A primit aceeași pedeapsă în cel de-al doilea proces, dar aceasta a fost din nou anulată în 2003.

În anii care au urmat, anchetatorii au descoperit dovezi care îl leagă pe Alcala de alte crime din California. La procesul din 2010, el a fost găsit vinovat de uciderea lui Samsoe, precum și a altor patru femei cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani în perioada 1977 - 1979

În septembrie 1978, Alcala a participat la The Dating Game, o emisiune TV americană în care o femeie chestiona trei bărbați ascunși, înainte de a alege unul pe baza răspunsurilor sale. Alcala a fost selectat la sfârșitul spectacolului, dar femeia a spus mai târziu că a decis să nu se întâlnească cu el după o conversație în culise, descriindu-l ca fiind „înfiorător”.

În 2012, Alcala a fost condamnat la New York pe viață. În 2021 el a murit după gratii.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...