Misterioasa dispariție a unei studente din camera de cămin, în urmă cu 25 de ani. Acum, un fost coleg a fost condamnat pentru crimă

Data actualizării: Data publicării:
tanara blonda
Kristin Smart FOTO: Profimedia Images

Cazul dispariției misterioase a unei studente dintr-un campus universitar din California, în urmă cu 25 de ani, a ajuns la final. Marți, 18 octombrie, un bărbat, suspectat de-a lungul timpului că a ucis-o și i-a ascuns cadavrul, a fost condamnat pentru crimă.

Juratii l-au gasit in unanimitate vinovat de crimă pe Paul Flores, coleg de facultate cu Kristin Smart. Tatăl acestuia, Ruben Flores, a fost acuzat de complicitate într-un proces separat, pentru că ar fi contribuit la ascunderea crimei, dar a fost găsit nevinovat, relatează Reuters.

„A fost o călătorie îngrozitor de lungă, cu mai multe coborâșuri decât urcușuri”, a declarat Stan Smart, tatăl lui Kristin, la o conferință de presă organizată după anunțarea verdictului.

Smart a dispărut de la Universitatea Politehnică de Stat din California (Cal Poly) la sfârșitul lunii mai 1996. Rămășițele ei nu au fost găsite niciodată.

Un podcast despre crime nerezolvate din 2019, pe tema dispariției lui Smart, produs de un reporter local, a trezit interesul pentru acest caz. Deși Paul Flores a fost interogat de anchetatori imediat după crimă, el nu a fost arestat sau acuzat.

În 2020, oficialii au emis mandate de percheziție la proprietățile lui Paul Flores și ale familiei sale. În 2021, după ce Paul a fost numit „suspect principal” în acest caz, atât Flores, cât și tatăl său au fost arestați și acuzați de uciderea lui Smart.

paul and ruben flores mugs.jpg
Paul Flores și tatăl său, Ruben Flores, în 2021 FOTO: Profimedia Images

Procurorii susțin acum că Paul Flores, care are 45 de ani, a ucis-o pe Kristin Smart, care avea 19 ani, în timpul unei tentative de viol, pe 25 mai 1996, în camera ei de cămin de la Cal Poly, unde amândoi erau studenți în primul an. El a fost ultima persoană care a fost văzută în compania lui Smart, în timp ce o conducea spre casă de la o petrecere în afara campusului, unde ar fi consumat alcool.

Tatăl lui Flores, acum în vârstă de 81 de ani, a fost acuzat că l-a ajutat să o îngroape pe Smart în spatele casei din Arroyo Grande, aflată în apropiere și că mai târziu a dezgropat rămășițele și le-a mutat. Totuși, un juriu l-a găsit nevinovat.

Paul Flores a fost mult timp considerat suspect în crimă. Avea un ochi vânăt când anchetatorii l-au interogat. El le-a spus că s-a lovit jucând baschet cu prietenii, care însă au negat vreun incident. Mai târziu, el și-a schimbat povestea spunând că s-a lovit în timp ce îți repara mașina.

Anchetatorii au efectuat zeci de căutări inutile pentru descoperirea cadavrului lui Smart timp de două decenii, dar în ultimii doi ani și-au îndreptat atenția către casa lui Ruben Flores, situată la aproximativ 20 de kilometri de Cal Poly, în Arroyo Grande.

În spatele unui gard, criminaliștii au descoperit, în martie 2021, o denivelare a solului de dimensiunea unui sicriu și urme de sânge uman, spun procurorii. Dar sângele era prea degradat și nu s-a putut extrage o probă de ADN.

Robert Sanger, avocatul lui Paul Flores a încercat în timpul procesului să îndrepte atenția către Scott Peterson, care a fost condamnat la un moment dat pentru uciderea soției însărcinate și care a fost coleg de facultate cu cei doi.

Paul Flores riscă o pedeapsă cuprinsă 25 de ani și închisoare pe viață. Verdictul va fi pronunțat pe 9 decembrie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Billy Zane, de nerecunoscut în primele imagini din filmul „Waltzing With Brando”. Starul din „Titanic” îl...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...