Kenya va lansa în spaţiu primul său satelit operaţional. Acesta va furniza date utile pentru agricultură

Data actualizării: Data publicării:
O rachetă Falcon 9 a companiei Space X este lansată din Cape Canaveral, SUA, pe 24 martie 2023.
Satelitul kenyan va ajunge în spațiu cu ajutorul unei rachete Falcon 9 a companiei Space X. Foto: Profimedia Images

Kenya va lansa în spaţiu primul său satelit operaţional, pe 10 aprilie, din Statele Unite, cu ajutorul companiei americane SpaceX, au anunţat luni Ministerul kenyan al Apărării şi Agenţia spaţială kenyană, informează Agerpres.

Acest satelit a fost proiectat pentru a furniza date utile în "domeniile agriculturii şi securităţii alimentare, gestionării resurselor naturale şi al catastrofelor naturale, precum şi pentru monitorizarea mediului", se arată într-un comunicat.

Kenya, locomotiva economică a Africii de Est, este afectata de o secetă istorică, după mai multe sezoane de ploi eşuate.

Satelitul, Taifa-1, "a fost proiectat şi dezvoltat de o echipă de cercetători kenyeni", se mai arată în comunicat.

Lansarea, de la baza americană din Vandenberg, California, cu ajutorul unei rachete Falcon 9 a SpaceX, este "o etapă importantă pentru programul spaţial al Kenyei şi este aşteptat să contribuie în mod semnificativ la stimularea creşterii dezvoltării sateliţilor, a analizei datelor şi a capacităţilor de dezvoltare de aplicaţii a economiei spaţiale în curs de dezvoltare a Kenyei", au afirmat Ministerul Apărării şi Agenţia spaţială kenyană.

În 2018, Kenya a trimis în spaţiu primul său nano-satelit.

Până în 2022, cel puţin 13 ţări africane au fabricat 48 de sateliţi, potrivit Space in Africa, o companie nigeriană care urmăreşte programele spaţiale africane.

Egiptul a fost prima ţară de pe continentul african care a trimis un satelit în spaţiu, în 1998.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri