Drama femeii pe care nimeni nu a crezut-o că a fost răpită. Povestea ei, cu răsturnări de situație, a ajuns acum subiect de film

Data actualizării: Data publicării:
Denise și Aaron
Denise și Aaron s-a căsătorit la 3 ani după răpire. Foto: Facebook/ Denise Huskins

Pe 23 martie 2015, Denise Huskins a dispărut din casa din California a iubitului ei, Aaron Quinn. A reapărut în mod misterios două zile mai târziu în apropiere de casa părnților ei și toată lumea a acuzat-o că și-a înscenat propria răpire. Cazul ei, cu multe răsturnări de situație, a devenit acum subiectul unui film documentar, relatază news.com.au.

Quinn a sunat la poliție a doua zi după dispariția partenerei sale, susținând că un bărbat mascat a intrat în casa lor înarmat cu un taser, l-a drogat și a forțat-o pe Huskins să-l lege, apoi a răpit-o pe femeie.

A fost cerută o răscumpărare de 11.000 de dolari, dar femeia a reapărut două zile mai târziu în aproiere de casa părinților ei, nevătămată și cu o geantă de voiaj.

Împrejurările bizare ale dispariției și reapariției ei au făcut ca polițiștii să creadă că totul a fost de fapt o înscenare pusă la cale de cei doi.

Dar ceea ce s-a întâmplat de fapt a fost mult mai ciudat, iar cazul revine din nou în atenție datorită unui documentar Netflix numit American Nightmare (Coșmarul american), care va avea premiera pe 17 ianuarie.

Când Quinn a sunat la poliție, i s-a cerut să explice ce s-a întâmplat în noaptea aceea. Poliția nu l-a crezut. În schimb, au crezut că este implicat în scurta dispariție a iubitei lui. Cu o lună înainte, Huskins găsise în telefonul bărbatului convorbiri cu fosta sa logodnică, în care plănuiau să se împace.

Pe 22 martie, Huskins a mers la Quinn pentru a discuta despre relația lor și dacă merită să meargă mai departe, potrivit ABC 7 News.

Au stat de vorbă câteva ore, iar apoi au dormit. Quinn a povestit că au fost treziți de răpitor la 3 dimineața.

„Acesta este un jaf”, a spus o voce, a susținut el. Apoi răpitorul a luat-o pe Huskins, a băgat-o în portbagajul mașinii iubitului ei și a plecat.

În ziua în care Huskins s-a întors acasă, purtătorul de cuvânt al poliției din Vallejo, Kenny Park, a declarat: „A fost o poveste incredibilă, inițial ne-a fost greu să o credem și, după investigații suplimentare, nu am putut dovedi nimic din afirmațiile lui” Quinn.

Ei i-au acuzat pe cei doi că înscenat totul, în ciuda faptului că ei au insistat asupra nevinovăției lor. La o zi după ce Huskins a fost găsită, o persoană a contactat San Francisco Chronicle pretinzând că este răpitorul. A trimis chiar și imagini cu locul în care fusese ținută femeia.

Adevărul a ieșit la iveală abia după 3 luni, după ce un bărbat pe nume Matthew Muller, fost pușcaș marin, a fost arestat pentru o altă tentativă de jaf și răpire.

El a recunoscut că a răpit-o, drogat-o și agresat-o sexual pe Huskins.

Potrivit relatărilor din presa de atunci, Muller a ținut-o ostatică pe Huskins în South Lake Tahoe din California și a trimis un e-mail unui reporter de la un ziar cu o înregistrare a vocii lui Huskins, pentru a dovedi că este în viață.

Procurorii au spus că un alt e-mail conținea imagini cu articole folosite în răpire, inclusiv un pistol cu apă vopsit cu spray negru, o lanternă și un stilou cu laser atașat.

În cele din urmă, Muller a fost condamnat la 40 de ani de închisoare, în 2016, după ce a pledat vinovat pentru răpire.

La proces, Huskins i-a spus plângând răpitorului ei: „M-ai tratat ca pe un obiect, o jucărie, un animal. Încă am coșmaruri în fiecare noapte”.

Huskins a dat în judecată poliția din Vallejo, obținând despăgubiri de 2,5 milioane de dolari. Departamentul de poliție le-a prezentat însă scuze abia după 6 ani.

Huskins și Quinn s-au căsătorit în 2018, iar fetița lor, Olivia s-a născut la cinci ani după calvarul răpirii femeii. În 2022 s-a născut cea de-a doua fiică a lor, Naomi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita