Video Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Data actualizării: Data publicării:
President Joe Biden speaks at the White House Correspondents Association Dinner
Foto: Joe Biden la Cina Corespondenților de la Casa Albă 2024 / Sursa foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a venit pregătit cu un roast electoral la adresa lui Trump, sâmbătă seara, la cina anuală a Asociației Corespondenților de la Casa Albă. Evenimentul a fost găzduit anul acesta de Colin Jost, vedeta emisiunii „Saturday Night Live”.

Joe Biden și-a început discursul direct cu o ironie la adresa lui Trump, numindu-l „Don somnorosul”, o schimbare intenționată de la „Don falitul”, după ce adversarul său l-a numit „somnoros”. Cei doi și-au adresat mai multe apelative în această campanie electorală, ironizându-și reciproc punctele vulnerabile.

La evenimentul cu o tradiție de un secol, numit adesea „balul tocilarului” de la Washington, sute de jurnalişti, politicieni şi celebrităţi au socializat într-o sală masivă de banchet, scrie Reuters.

În timpul Cinei Corespondenților o mulțime de protestatari criticau afară sprijinul pentru războiul Israelului împotriva Hamas.

În interior, Biden a folosit evenimentul anual pentru a-l lua la roast pe rivalul său republican, Donald Trump, pentru imaturitate, pentru a-și bate joc de propria vârstă înaintată și pentru a critica și sfătui corpul de presă de la Washington.

"Da, vârsta este o problemă. Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani", a glumit Biden.

Biden, care are 81 de ani, a adăugat mai târziu despre fostul președinte Trump, în vârstă de 77 de ani: „Vârsta este singurul lucru pe care îl avem în comun. Vicepreședintele meu mă susține de fapt”.

Trump a reacționat la roast, numindu-l „foarte prost” într-o postare pe rețeaua lui socială, Truth Social. "Cocârjatul Joe a fost un dezastru absolut! Nu are cum să fie ceva mai rău decât asta!" a spus el.

Manifestanții care țineau pancarte în fața evenimentului de la Washington Hilton au scandat despre moartea jurnaliștilor din Gaza. Sute de protestatari i-au încurajat pe jurnalişti să boicoteze evenimentul anual şi i-au strigat pe oficialii administraţiei când ceștia intrau.

Biden a evitat protestele mari din fața hotelului ajungând printr-o intrare din spate, unde a fost întâmpinat de grupuri mai mici de protestatari care cereau încetarea focului.

Biden a oferit câteva sfaturi jurnaliștilor.

„Sincer nu vă cer să luați partea nimănui. Vă cer să vă ridicați la nivelul seriozității momentului. Treceți dincolo de cifre și de momentele de nebunie și distragerile, de spectacolele secundare care au ajuns să domine și să transforme în senzațional politica noastră și concentrați-vă pe ceea ce este de fapt în joc”, a spus Biden.

Anul acesta, evenimentul a fost găzduit de vedeta emisiunii „Saturday Night Live”, Colin Jost.

profimedia-0868524404
Foto: Colin Jost (st) și Joe Biden (dr) / Sursa foto: Profimedia Images

Asociația Corespondenților de la Casa Albă a fost fondată în 1914 și ține aproape în fiecare an, din 1921, o cină pentru a celebra reporterii care acoperă președinția și strâng bani pentru burse.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri