Un ucrainean a fost prins de polițiști cu aproape 4 milioane de ţigări de contrabandă

Data publicării:
tigari contrabanda catuse
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un ucrainean de 40 de ani a fost arestat pentru 30 de zile pentru contrabandă, după ce a fost prins de polițiști în municipiul Braşov la volanul unui tir încărcat cu aproape 4 milioane de ţigarete, potrivit Agerpres.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, bărbatul a fost depistat vineri, în urma unui control în trafic, de poliţişti şi autorităţile vamale.

„În data de 24 martie, în jurul orei 13,00, organele vamale au procedat la oprirea şi controlul unui autotren înmatriculat în Ucraina, pe centura municipiului Braşov. Contrar actelor furnizate de către şofer, un bărbat, cetăţean ucrainean, în vârstă de 40 de ani, conform cărora mărfurile transportate erau produse alimentare, în interiorul remorcii au fost găsite, în total, 3.868.000 ţigarete fără marcaje fiscale de accize, prejudiciul fiind estimat la acest moment de autorităţile vamale la suma de 2.301.343,96 lei”, a precizat, duminică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Bărbatul a fost reţinut iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov a admis, duminică, propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Cetăţeanul ucrainean este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă asimilată, a menţionat sursa citată.

Activităţile de urmărire penală au fost desfăşurate de către poliţişti din cadrul IPJ Braşov - Serviciul de Investigaţii Economice, cu sprijinul inspectorilor vamali, sub coordonarea şi supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri