Ciolacu, după ce Clotilde Armand l-a amenințat că îl va trimite „înapoi la covrigărie”: „Să-și ia un avocat bun, că a încălcat legea”

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat, joi, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că „a încălcat legea în mod evident”.

Întrebat într-o conferinţă de presă la Timişoara cum comentează declaraţiile făcute de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat, prim-ministrul a răspuns: „Nu comentez, e o doamnă, în primul rând. Părerea mea, să-şi ia un avocat bun, fiindcă a încălcat legea în mod evident. Să iei bani ca şi primar, din fonduri europene, n-am mai auzit până la doamna Clotilde”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a transmis joi premierului Marcel Ciolacu că nu va da înapoi şi va lupta cu PSD-PNL şi "grupurile de interese" din jurul acestora.

„Am un mesaj pentru Marcel Ciolacu: Marcele, priveşte-ne cu atenţie: Noi suntem cei care te vor trimite înapoi la covrigărie. Te aştept aici. Stau neclintită în faţa linşajelor PNL-PSD plătite din bani publici şi în faţa mizeriilor făcute de voi împotriva locuitorilor din Sectorul 1. Puteţi să vă comasaţi, puteţi să vă legaţi cu lanţuri, puteţi să-l puneţi candidat şi pe Klaus Iohannis la Sectorul 1, că de furat Primăria asta nu vă mai dăm voie. Suntem azi, aici, uniţi cu toţii să luptăm cu voi şi cu grupurile de interese din jurul vostru, cu instituţiile statului pe care le folosiţi în scop electoral împotriva celor care încă mai cred că ţara asta nu sunteţi voi cu combinatorii voştri”, a spus primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand, trimisă în judecată

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în dosarul în care este acuzată că s-a numit singură manager de proiect într-un program anticorupție.

Dosarul a pornit de la o sesizare a Agenției Naționale de Integritate, care a acuzat-o pe Clotilde Armand că s-a autonumit manager de proiect și a exercitat simultan funcția de primar al Sectorului 1 și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat joi trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pentru comiterea infracţiunii de „folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”.

„Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că, în perioada mai 2022 - august 2022, în calitate de Primar al Sectorului 1 din Municipiul Bucureşti, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca urmare a emiterii Dispoziţiei nr. 715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului «Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie», cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpata Armand Clotilde - Marie – Brigitte a emis patru dispoziţii care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizaţiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute)”, se arată într-un comunicat de presă remis joi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Citește și: Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ea și-a depus azi candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri