Exclusiv Kelemen Hunor e optimist: „Sunt convins că România va intra și terestru în Schengen până la finalul anului”

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor
Kelemen Hunor spune că până la finalul anului vom avea o decizie privind intrarea României și cu granițele terestre în Spațiul Schengen. FOTO: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la Digi24, că România e îndreptățită să intre în Spațiul Schengen cu drepturi depline și este optimist că până la finalul acestui an vom intra și terestru în spațiul de liberă circulație.

„Când vorbim de Schengen, România, de foarte mulți ani, e îndreptățită să intre în Schengen cu drepturi depline. Sunt convins că până la sfârșitul anului vom intra și terestru, dar acest lucru înseamnă că președintele, premierul, ministrul de Externe, ministrul Justiției, de Interne în fiecare zi trebuie să negocieze, în primul rând cu Austria, dar și cu Olanda, pentru că suntem la pachet cu Bulgaria. Nu se poate accepta acest balet politic, că unii inventează permanent pretexte și scuze ieftine să mai amânăm integrarea României în Schengen”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor spune că până la finalul anului vom avea o decizie privind intrarea României și cu granițele terestre în Spațiul Schengen.

„Eu sunt realist. În prima jumătate a anului nu se va întâmpla mare lucru în afară de aeroporturi, dar se negociază și în a doua jumătate a anului, după alegerile europarlamentare, vom avea o decizie privind intrarea României și cu granițele terestre în Spațiul Schengen. Degeaba cauți un folos imediat cu Austria dacă produci daune mai mari pentru ceilalți, că nu vei avea niciun folos imediat”, a mai explicat Kelemen Hunor.

Partidul cancelarului austriac Karl Nehammer, ÖVP, care participă la Congresul PPE de la București, nu va fi de acord cu manifestul PPE, deoarece conține și „linii roșii”, cum ar fi energia nucleară sau extinderea Schengen, relatează publicația austriacă Kurier.

De asemenea, ÖVP nu este de acord cu aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri