Ciolacu, despre introducerea Religiei la Bacalaureat: „Nu vorbim despre religie în sensul să fii habotnic”

Data actualizării: Data publicării:
manuale vechi de religie pe o banca din scoala
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara că progresiștii din România duc o campanie de denigrade a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) după ce cultele religioase au cerut ca Religia să fie introdusă ca materie opțională la examenul de Bacalaureat. Potrivit acestuia, este vorba despre o istorie a religiilor ca obiect de studiu şi nu religia într-un sens habotnic.

„Cultele au înțeles că trebuie să fie unite într-o astfel de abordare. Cultele au propus un opțional, deci nu obligatoriu. Și sportul e opțional, ca materie de BAC. Nu vorbim despre religie în sensul să fii habotnic, ci vorbim despre istoria religiilor la BAC. Eu nu pot să intru în bășcălia cu ‘ce faci, pupați moaștele?’”, a afirmat Ciolacu, la România TV.

Întrebat dacă ar trebui făcute studii de impact privind Religia ca materie de Bac, liderul PSD a răspuns: „Ce studii de impact să faci la principiile creştine, vechi de mii de ani?”.

„Religia aduce cunoaştere, nu supunere. Nu trebuie să fii habotnic dacă înveţi istoria religiilor. Despre ce vorbim? Eu am trăit în comunism, nu poate să-mi mai impună nimeni nimic. Ca să impui unui stat în România, după 50 de ani, să impui un progresism forţat, peste ceea ce tu simţi şi crezi, nu duci la nimic, ci la extremism, la antagonizare. Nu ştiu ce-şi doresc ei, că nu vor putea să schimbe România”, a adăugat Ciolacu.

Nu e prima dată când Ciolacu susține solicitarea cultelor religioase privind Religia ca materie opțională la Bacalaureat. În urmă cu câteva zile, liderul PSD a lăsat să se înțeleagă că social-democrații vor susține în Parlament ca amendament la legile educației introducerea Religiei ca materie la bac. Ciolacu a declarat că Titus Corlățean se află printre autorii scrisorii celor 13 culte. „Ce anume ne deranjează? Suntem creștini, ne-am crescut copiii în valorile creștine”, a spus președintele PSD, care a adăugat: „Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxă, aici vorbim de toate cultele cu reprezentare și recunoaștere națională”.

Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România vor ca elevii care termină liceul să poată alege Religia ca materie de Bacalaureat. Și mai cer ca în programa școlară să nu apară sintagme precum „orientare sexuală”.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri