Exclusiv Firea spune de ce nu i-a pronunțat numele lui Cîrstoiu la lansarea acestuia: Nu a fost intenționat, nu știam organizarea evenimentului

Data actualizării: Data publicării:
firea in studioul digi24
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei.

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a explicat vineri seara, în exclusivitate la Digi24, de ce la evenimentul de lansare al lui Cătălin Cîrstoiu nu i-a pronunțat numele medicului. „Într-adevăr, nu i-am pronunțat numele, dar nu a fost ceva intenționat, chiar dacă așa a fost prezentat de către presă”, a spus fostul primar general al Capitalei. „A fost o ambiguitate, dar nu a fost o rea intenție din partea mea, sau din partea domnului Burduja, că niciunul nu l-am amintit, pentru că credeam că trebuie să vină altcineva. O încurcătură de moment, pentru că nu știam exact desfășurătorul acelui eveniment.”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală: În ședință, foarte târziu în noapte, s-a ajuns la concluzia că partidele din coaliție trebuie să candideze separat, cu președinții organizațiilor, respectiv eu din partea PSD București, pentru că sunt președintele acestei filiale, și din partea PNL domnul Sebastian Burduja.

A fost o decizie luată după foarte multe ore de discuții, dezbateri, negocieri, analize, în care se căuta profilul cel mai potrivit pentru candidat, având în vedere faptul că ceea ce exista în acel moment ca și candidatură, nu reușea să obțină procente, cel puțin, pentru că în politică este vorba și despre matematică, un scor care să reprezinte măcar bazinele electorale ale partidelor care formează alianța.

Liliana Ruse, jurnalist Digi24: Observ că nici acum nu îi spuneți pe nume doctorului Cîrstoiu, a fost o remarcă pe care au făcut-o mai mulți, faptul că ați evitat, cât a fost candidatul alianței, să îi pronunțați numele.

Gabriela Firea: I-am spus de foarte multe ori pe nume domnului doctor Cătălin Cîrstoiu, mai ales în cele mai mult de 10 întâlniri pe care le-am organizat pentru domnia sa, pentru a ne cunoaște organizația, atât la nivel municipal, cât și de la 6 sectoare.

Atunci, la prima lansare, despre care faceți vorbire, într-adevăr, nu i-am pronunțat numele, dar nu a fost ceva intenționat, chiar dacă așa a fost prezentat de către presă.

Eu nu am știut care este setup-ul, nu am știut cum a fost organizat acel eveniment, și, în ideea mea cel puțin, era că va veni altcineva să-i facă un fel de laudatio și să-l prezinte cu nume și prenume. De fapt, ne-am trezit pe scenă, eu cu domnul Burduja, și cu domnul doctor Cîrstoiu între noi, și nici eu și nici domnul Burduja nu știam prea bine ce să facem.

De aceea a fost o ambiguitate, dar nu a fost o rea intenție din partea mea, sau din partea domnului Burduja, că niciunul nu l-am amintit, pentru că credeam că trebuie să vină altcineva.

A fost, să spunem așa, o încurcătură de moment, pentru că nu știam exact desfășurătorul acelui eveniment.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri