Român aflat pe lista Most Wanted, prins în Italia. El e fiul autorului "jafului secolului" și e acuzat că a păgubit americani din Miami

Data actualizării: Data publicării:
stoica alexandru
Stoica Alexandru, unul dintre românii aflați pe lista celor mai căutați infractori a fost prins în Italia. FOTO: Politia Română

Unul dintre românii aflați pe lista celor mai căutați infractori a fost prins în Italia. După ani de fugă, bărbatul suspectat că a furat sute de mii de euro de pe cardurile americanilor din Miami a fost capturat. Românul este fiul unui temut infractor din România. Tatăl său este autorul celui supranumit "jaful secolului" din 1996.

Stoica Daniel Alexandru este fiul autorului "jafului secolului" comis în 1996, când s-au furat bijuterii de 650.000 de euro.

În vârstă de 34 de ani, Stoica Daniel Alexandru, din Bucureşti, era urmărit internaţional aflat pe lista Most Wanted, după ce Tribunalul Bucureşti a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru spălare a banilor încă din mai 2021.

El a fost prins de poliţiştii din Italia, după o colaborare cu cei din România şi cu procurorii DIICOT. În prezent se desfăşoară proceduri pentru aducerea acestuia în România.

Tribunalul Bucureşti a admis propunerea de valorificare anticipată, de către Agenţia Naţională de Administrarea a Bunurilor Indisponibilizate a mai multor bunuri mobile (4 autoturisme de lux) deţinute de către acuzat, au transmis procurorii DIICOT.

Faptele de care este acuzat Stoica Daniel Alexandru

DIICOT anunţa, în 6 mai 2021, că au fost făcute opt percheziţii domiciliare, la locuinţele unei persoane suspectate de spălare de bani.

”În cauză s-a reţinut faptul că, în luna octombrie 2020, autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii au trimis în judecată membrii unei grupări infracţionale organizate, din care făcea parte şi un cetăţean român, grupare specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice, respectiv operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Din cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii a rezultat faptul că, în perioada martie 2019 - iunie 2020, cetăţeanul român împreună cu ceilalţi membri ai grupării au desfăşurat activităţi de montare de dispozitive de skimming la ATM-uri de pe raza oraşului Miami Beach, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată şi retragerea frauduloasă a sumelor de bani din conturile persoanelor vătămate”, comuncia la vremea respectivă DIICOT.

O parte din sumele de bani astfel obţinute au fost transferate de către suspect în România, pentru a se ascunde originea ilicită a acestora.

”Din cercetările efectuate în prezenta cauză a rezultat faptul că suspectul a ascuns provenienţa acestor sume de bani, prin încredinţarea acestora către diferite persoane, în scopul utilizării ulterioare pentru satisfacerea unor nevoi personale şi prin achiziţionarea, prin interpuşi, a unui număr de 5 autoturisme de lux. În urma percheziţiilor, au fost ridicate cele 5 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 840.000 de euro, ce vor fi predate Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, precum şi 15 telefoane mobile, 3 laptop-uri, o tabletă, 3 carduri bancare, 3 carduri de memorie, 2 cartele SIM, 7 stick-uri de memorie, 2 HDD-uri, mai multe înscrisuri şi mai multe sume de bani”, mai afirmau procurorii DIICOT.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita