Șoferii bucureșteni sunt tot mai nervoși, în ciuda modificării Codului Rutier, care de anul acesta pedepsește condusul agresiv. Miercuri, în București, un șofer a bătut un bărbat pe trotinetă până când cel din urmă a avut nevoie de ambulanță, iar un alt bărbat a ajuns în arest, după ce a fost filmat în timp ce flutura o macetă în timpul unui conflict pornit tot de la o șicană în trafic.
Cu un milion și jumătate de mașini înmatriculate și cel puțin încă pe atâtea care tranzitează zilnic orașul, Bucureștiul e tot mai des scena unor conflicte violente pornite în trafic.
Una dintre cele mai mari intersecții din sudul Bucureștiului a fost scena unei bătăi în toată regula între un șofer și un bărbat pe trotinetă. Cel din urmă a avut până la urmă nevoie de ambulanță.
Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: Polițiștii secției 16 au fost sesizați de conducătorul unei trotinete cu privire la faptul că ar fi fost lovit de un conducător auto în urma unor șicane în trafic. Chiar dacă sunt simpli martori sau sunt persoane implicate în astfel de evenimente, apelul nostru este să sesizeze poliția prin 112 sau să meargă la cel mai apropiat echipaj.
Un șofer a fost filmat în inima capitalei, pe Calea Victoriei, în timp ce pălmuiește un coleg de trafic, în timp ce flutură amenințător o sabie. Era un client vechi al poliției, cercetat pentru falsificare de bani, însă gestul violent l-a trimis în arest
Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: El a fost condus la audieri, a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul serii instanța a dispus arestarea preventivă a acestuia. Asupra lui nu au fost identificate arme sau arma folosită, dar cercetările continuă pentru depistarea acesteia.
Astfel de scene sunt tot mai dese, spun polițiștii, în ciuda deciziilor judecătorești recente - cinci ani de închisoare a primit un șofer care, din răzbunare, a scos în decor o altă mașină, care a fost la un pas să lovească un pieton.
Un studiu recent arată că aglomerația e văzută drept principala problemă în trafic de aproape 8 din 10 șoferi, în timp ce agresivitatea e teama a 70% dintre ei. Infrastructura e văzută drept cauza acestora de 60 la sută dintre șoferi.
Un sondaj realizat în parteneriat cu Poliția Română arată că unul din 4 șoferi admite că reacționează agresiv la agresivitate, iar 10% din toți cei care sunt pe șosea sunt nervoși, așadar pot în orice moment să răbufnească. De două ori mai mulți recunosc deschis că s-au dat jos din mașină să se certe cu alți șoferi, iar jumătate spun că s-au simțit în pericol în trafic.
Editor : A.P.