Dacă istoria ne-a oferit desfăcătorul de conservă, natura ne-a oferit și ea o altfel de modalitate de a deschide o conservă.
În cazul în care vrem să consumăm conținutul unei conserve, dar descoperim că am uitat/nu avem/nu găsim desfăcătorul, putem oricând să apelăm la o soluție „arhaică”. Patentul desfăcătorului de conserve a apărut în Anglia victoriană în 1855. Dar pietrele au existat dintotdeauna.
Dintr-un clip postat pe canalul YouTube intitulat ironic „KGB Survivalist”, aflăm cum putem desface în câteva clipe o conservă, folosind doar o piatră plată (ori de altă formă) sau o cărămidă. Este de preferat ca în ambele variante să avem o suprafață aspră.
Pasul 1:
Poziționați conserva cu susul în jos pe suprafața pietrei/cărămizii.
Pasul 2:
Începeți să glisați conserva înainte și înapoi pe suprafața pietrei/cărămizii, exact ca și cum ați freca o rufă cu o bucată de săpun, până când observați umiditate pe suprafața pietrei/cărămizii sau pe capacul conservei. Nu frecați la o intensitate foarte mare, ca mâncarea din conservă să nu se verse. Când lichidul apare pe circumferința capacului, înseamnă că tabla a devenit suficient de subțire ca să poată fi îndepărtat capacul.
Pasul 3:
Cuprindeți conserva cu ambele mâini și strângeți-o cu putere până când sare capacul.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media