Proporțiile dezastrului din Reșița, după potopul de luni, s-au văzut abia de dimineață. Oamenii au avut o noapte albă, pe care au petrecut-o cu teama să nu mai vină încă o viitură. Și asta pentru că pericolul încă nu a trecut. Uzi până la piele și plini de nămol, locuitorii de pe Mihail Kogălniceanu, strada cea mai afectată de inundații, au pus mâna pe găleți și au început curățenia.
O femeie nu era acasă în momentul viiturii și a privit uluită la televizor cum apele îi iau mașina și îi distrug locuința.
-Și când am văzut, dar nu-mi venea să cred. Mașina era aici în față și credeam că e un scut. Dar la al doilea jurnal am văzut mașina întoarsă. Și dacă am văzut mașina, mi-am închipuit că o să fie jale mare. Și aici în sufragerie și în bucătărie. A intrat peste tot. Veniți să vedeți cât e noroiul.
-Apa ajuns la subsol la 1 metru, 1 metru și jumătate. A pătruns prin geamuri, ambele părți ale casei, acum încercăm să scoatem nămolul afară. Apa a ajuns până la nivelul ăsta. Până aici.
-Nu am cuvinte. Efectiv nu am cuvinte. Aștept ajutoare, să vină copiii, să mă ajute, că aici e muncă de Sisif.
Bogdan Băcilă - jurnalist Digi24: Acesta este canalul care ar trebui să preia scurgerile de pe versanți, pentru a împiedica inundarea caselor și a străzilor din această zonă. Localnicii spun că decantorul ar fi fost colmatat și din acest motiv nu a mai făcut față căderilor masive de apă. Începând de aseară, camioanele primăriei Reșița lucrează la foc continuu, pentru a înlătura mâlul și pentru a decolmata acest decantor.
Județul Caraș-Severin a fost și astăzi sub cod portocaliu de ploi torențiale.
Editor : A.P.