Sute de berari germani au fost forțați să arunce toată berea nevândută din cauza pandemiei și cer ajutor financiar din partea Guvernului pentru ca fabricile să se poată recupera după impactul crizei coronavirusului, transmite Reuters.
Pub-urile, restaurantele și hotelurile din Germania sunt închise încă din luna noiembrie a anului trecut, când țara a intrat în cel de-al doilea lockdown național. În acest context, sute de fabrici de bere nu au reușit să mai vândă berea produsă și au fost forțate să arunce toată marfa.
Deși Guvernul a acordat ajutor financiar pub-urilor și restaurantelor, fabricile de bere nu au fost sprijinite în niciun fel. Astfel, producătorii de bere cer acum ajutor în cadrul programelor țării de a ajuta industria să se recupereze după impactul crizei coronavirusului.
„De la o săptămână la alta, din ce în ce mai multe fabrici de bere, pub-uri și angrosiști se confruntă cu o amenințare la existența lor, riscând să intre în insolvență, deși nu este vina lor", arată o scrisoare deschisă de la aproximativ 300 de fabrici de bere publicată de asociațiile de producători de bere DBB și VPBD.
Scrisoarea a fost semnată de fabrici de bere precum Carlsberg Deutschland, o unitate a producătorului danez de bere Carlsberg, Bitburger Braugruppe, Krombacher și Paulaner Brauerei.
„Carantina și prăbușirea pieței de bere la halbă au făcut ca fabricile de bere să își piardă o mare parte din fundațiile economice peste noapte. Stocul în valoare de multe milioane de euro care și-a depășit data de comercializare a trebuit să fie aruncat”, se arată în scrisoare.
Vânzările de bere îmbuteliată în magazine nu au fost „nici pe departe suficiente” pentru a compensa pierderile din vânzările către sectorul hotelier și exporturile slabe, au spus fabricile de bere.
Editor : I.C