Mai mulți părinți ai elevilor de la Școala Gimnazială 51 din Capitală au făcut noaptea albă la poarta unității de învățământ pentru a-i înscrie pe copii în programul „Școală după școală”. Oamenii spun că locurile sunt limitate și ca să fie siguri că vor prinde totuși unul au făcut o listă și s-au așezat la rând încă de joi seară, de la ora 18, deși secretariatul se deschide dimineața la ora 08:00.
„Noi suntem aici pentru că doamna directoare nu a vrut să dea drumul acestui program. Mai mult, primarul nu a făcut altceva decât să subvenționeze față de anul trecut, a dublat suma dată pentru programul ăsta și noi stăm aici ca fraierii”, spune un părinte.
Părinții spun că preferă să lase copiii la „Școală după școală” care nu îi costă nimic, decât să îi înscrie la un after school unde prețurile sunt mari. „Sunt 12 locuri pe grupă, clasă, și sunt mai mulți doritori”, spune un alt părinte.
„Criteriul de admitere e primul venit, primul servit”
Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, spune că părinții stau la coadă pentru că le este teamă că nu vor prinde un loc pentru copii lor. Edilul a explicat criteriul de admitere la after-school despre care spune că este pe principiul „primul venit, primul servit”, pentru a evita posibilele discriminări între copii.
„Le-a fost teamă, cred, că nu prind suficiente locuri. E o întrebare pe care trebuie să o lămurim care sunt criteriile pentru copii. Am stat mult și ne-am gândit la aceste criterii și cel mai important a fost să nu discriminăm între copii, pe niciun fel de criteriu de proveniență sau statut social. Este important să nu discriminăm, toată lumea are șansă egală, din această cauză, criteriul de admitere e primul venit, primul servit. „Primul venit, primul servit” poate duce la coadă pentru că oamenii vor să fie primii”, a spus edilul.
„Deocamdată nu știm dacă sunt copii care rămân pe dinafară, doar după înscrieri. Asta e prima zi de înscriere. În acest moment, avem 14 grupe de câte 12 copii. Asta înseamnă 168 de copii. Este o școală bună, se lucrează în două schimburi, avem nevoie de spațiu în care să rămână acești copii. Avem în acest moment opt săli de clasă disponibile, restul fiind ocupate de copii care învață în schimbul doi. Dacă se înscriu mai mulți, o să căutăm soluții”, adaugă el.
Editor : C.L.B.