Procurorii francezi deschid o anchetă la cererea sportivei algeriene Imane Khelif. „Răspunsul a fost mereu în ring”

Data actualizării: Data publicării:
Pugilista algeriană Imane Khelif.
Pugilista algeriană Imane Khelif. FOTO: Profimedia

Procurorii francezi au deschis o anchetă în cazul sportivei algeriene Imane Khelif, în urma torentului de jigniri online primite de campioana olimpică de box după Jocurile Olimpice de la Paris. Ea a depus o plângere pentru cyberbullying săptămâna trecută, relatează DW.com.

Khelif, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris la cat. 66 kg, a depus plângere pentru hărţuire cibernetică agravată după ce a fost victima unei polemici privind genul său, a precizat avocatul acesteia, Nabil Boudi.

„Proaspătă medaliată cu aur la JO de la Paris 2024, pugilista Imane Khelif a decis să înceapă o nouă luptă: cea a dreptăţii, demnităţii şi onoarei”, a adăugat avocatul.

Acesta a preciziat că a „depus plângere vineri pentru fapte de hărţuire cibernetică agravată la Oficiul de luptă împotriva discriminării online (PNLH) al Parchetului din Paris”.

„Ancheta penală va determina cine a fost la originea acestei campanii misogine, rasiste şi sexiste, dar va trebui să-i vizeze şi pe cei care au alimentat acest linşaj online”, a adăugat avocatul.

Elon Musk şi J. K. Rowling sunt menţionaţi în plângerea de hărţuire online

El a declarat pentru revista americană Variety că numele miliardarului Elon Musk şi cel al scriitoarei britanice J. K. Rowling au fost menţionate în plângerea depusă la Parchetul din Paris.

Musk a transmis un mesaj transfob în sprijinul Angelei Carini. iar J. K. Rowling a scris mai multe mesaje împotriva sportivei algeriene.

Și fostul președinte american Donald Trump a reacţionat în cadrul unei reuniuni, spunând că va „împiedica bărbaţii să participe la competiţiile feminine”.
Elon Musk a reacţionat răspunzând: „cu siguranţă încearcă” unui utilizator de internet care a spus pe X: „Pot ei să interzică să se spună adevărul?”

„O campanie feroce”

Victoria pugilistei algeriene Imane Khelif în finala categoriei 66 kg la Jocurile Olimpice de la Paris este „răspunsul perfect la o campanie feroce şi la atacurile” la care a fost supusă, a declarat, vineri, sportiva în vârstă de 25 de ani.

„Am făcut obiectul unor atacuri şi al unei campanii feroce, iar acest lucru este cel mai bun răspuns pe care îl puteam da. Răspunsul a fost mereu în ring”, a adăugat ea.

„Eu sunt total eligibilă să particip, sunt o femeie ca celelalte. M-am născut femeie, am trăit ca femeie şi am concurat în calitate de femeie”, a mai spus Khelif, adăugând că „aceste atacuri dau o importanţă specială succesului” său.

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator, care a exclus-o de la Campionatele Mondiale de anul trecut.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Astronaut NASA surprinde o descoperire uimitoare în spațiu: Imagini spectaculoase de pe ISS [VIDEO]
Digi FM
Radu Voina, criticul suprem al Cristinei Neagu, reacție dură: „Nu e cea mai bună din toate timpurile. Oricine...
Pro FM
Eros Ramazzotti, cu fosta soție, în prima zi de școală a copiilor. Cum arată la 60 de ani artistul care...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Cu câte salarii pot cumpăra românii o mașină rulată. Cum e în alte state europene
Newsweek
Casa de Pensii anunță care pensii au fost recalculate greșit? Pensionarii, păgubiți cu 2.400 lei
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Nicole Kidman, primele declarații după moartea mamei sale: „A însemnat mai mult pentru noi decât vom putea...
UTV
The Weeknd a lansat piesa „Dancing in the Flames”. Videoclipul este filmat cu noul iPhone 16 Pro