România, victorie superbă în fața Rusiei la CE

Data actualizării: Data publicării:
romania rusia handbal meci bun bun

Naţionala de handbal feminin a României a învins, miercuri, la Helsingborg, campioana olimpică en-titre, Rusia, cu scorul de 22-17 (11-9), în cea de-a doua partidă din grupa D la Campionatul European din Suedia.

romania rusia handbal meci bun bun

ACTUALIZARE 23.30Norvegia s-a calificat, miercuri, în grupa principală II a Campionatului European din Suedia după ce învins Croația cu 34-16 (15-9). În grupa D, lider este Norvegia, 4 puncte, urmată de România şi Rusia, câte 2, respectiv Croaţia 0 puncte. S-au mai calificat în grupele principale Danemarca (grupa C), Serbia (gr. A) și Franța (gr. B).

clasament final


 

ACTUALIZARE 20:55 - Victorie mare pentru România la Campionatul European de handbal feminin. Fetele noastre au învins Rusia cu 22-17.

Ana Maria Iuganu a deschis „balul” după doar 30 de secunde, dar Rusia a ripostat urgent, 1-1, egalitatea menţinându-se şi după primele cinci minute de joc, 2-2. Fanii tricolori şi-au făcut datoria încă de la început şi au avut ce aplauda, pentru că România a arătat handbal în viteză, atenţie în apărare, cu Dedu având patru intervenţii reuşite, astfel că în minutul 11, tabela arăta 5-2, după un angajament excelent al lui Neagu la Manea.

Cu un lot întinerit, în care se regăsesc doar şase din campioanele olimpice de la Rio (Kalinina, Dmitrieva, Sen, Viahireva, Bobrovnikova, Jilinskaite), plus ”veteranele” Postnova şi Makeeva, Rusia lui Trefilov a fost nevoită să intre la time-out.

Diferenţa a crescut însă la 7-2, Dedu având opt intervenţii după 15 minute, iar după alte opt minute, România conducea cu 8-5, ”bifând” însă şi câteva oporunităţi ratate în ofensivă. Rusia nu a stat pe gânduri şi s-a apropiat la 9-7 (min. 27), iar la pauză scorul era 11-9, după câteva acţiuni haotice de ambele părţi.

La reluare, România şi-a permis „luxul” de a rata trei atacuri consecutive, iar Rusia a pedepsit rapid, 11-11 (min. 33). Meciul s-a deschis, fiecare echipă marcând după atacuri rapide finalizate în câteva pase (14-14), dar România a găsit resurse pentru a pune din nou diferenţa pe tabelă, 16-14 (min. 41).

Chiper şi Neagu au ratat şanse bune de a mări şi mai mult zestrea de goluri a României, dar şi Rusia a ratat pe bandă rulantă, 16-15 (min. 51), iar singura constantă a fost Denisa Dedu, cu 20 intervenţii până în acel moment. Au urmat alte trei atacuri ratate ale tricolorelor, Rusia a egalat, 17-17 (min. 53), iar Buceschi a readus avantajul de la 7 metri (18-17) un minut mai târziu. Neagu a mărit la 20-17, cu două goluri consecutive, când mai erau trei minute din meci.

Fanii români din tribunele din Helsingborg au făcut spectacol pe finalul partidei şi au avut de ce. I-au scandat numele Denisei Dedu, care a încheiat cu 22 de intervenţii reuşite, contribuind la o victorie istorică a României în faţa campioanei olimpice en-titre, Rusia, dar care contează mai ales pentru că aduce o gură imensă de oxigen în drumul către fazele finale ale competiţiei din Suedia.

Marcatoarele echipei României au fost Neagu 7 goluri, Buceschi 7, Geiger 2, Pintea 2, Iuganu 2, Manea 1, Udriştoiu 1, iar pentru Rusia, campioană olimpică en-titre, s-au remarcat Postnova 4, Dmitrieva şi Viahireva, câte 3 reuşite.

În urma rezultatului, România acumulează primele două puncte în grupa D.

clasament nou

Tot miercuri, de la ora 21.45, va avea loc a doua confruntare din grupa D, între Croaţia şi Norvegia.

Primele echipe calificate în grupele principale sunt Serbia şi Franţa, din grupele A şi B, în care, marţi, s-a jucat etapa a II-a.

România va înfrunta vineri, de la ora 19:30, Croaţia, în ultimul joc dinaintea intrării în grupele principale.

În meciul de debut la CE din Suedia, tricolorele au fost învinse, luni seară, de campioana europeană şi mondială en-titre, Norvegia, cu scorul de 23-21 (13-11).

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale I (din grupele A şi B) şi II (din C şi D), meciurile fiind programate în perioada 10-14 decembrie. În grupele principale, echipele pornesc cu punctajele acumulate în faza grupelor preliminare în partidele cu adversarele calificate şi ele mai departe.

În 16 decembrie vor avea loc semifinalele şi partida pentru clasarea pe locurile 5-6, iar în 18 decembrie, finalele pentru medalii.


DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI


 

ACTUALIZARE 20:05 - S-a încheiat prima repriză. România conduce Rusia cu 11-9.


 

Aceasta este o reeditare a finalei Campionatului Mondial din 2005, atunci când ţara gazdă a învins România cu 28-23, punând capăt unui turneu fantastic reuşit de tricolore.

Rusia a învins Croaţia în primul meci al grupei D, cu 32-26, şi este pe locul 1, alături de Norvegia, diferenţă făcându-se la golaveraj.

clasament

Antrenorii Martin Ambros şi Costică Buceschi au la dispoziţie următoarele 18 jucătoare cu care România participă la ediţia 2016 a Campionatului European de handbal feminin din Suedia (4-18 decembrie):

Portari: Paula Ungureanu (CSM Bucureşti), Denisa Dedu (Corona Braşov), Yuliya Dumanska (SCM Craiova);

Jucătoare de câmp: Cristina Elena Florica (SCM Craiova), Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Gabriela Szucs (HC Dunărea Brăila), Eliza Buceschi (fără echipă), Mădălina Zamfirescu (HC Dunărea Brăila), Cristina Laslo (U Cluj), Melinda Geiger (Brest Bretagne), Laura Popa (U Cluj), Aneta Udriştioiu (HC Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Braşov), Oana Manea (CSM Bucureşti), Crina Pintea (Thuringer), Florina Chintoan (U Cluj).

România este repartizată în Grupa D (Helsingborg) la EURO 2016 şi a jucat cu Norvegia (5 decembrie, 21-23), urmând partidele cu Rusia (7 decembrie, ora 19:30) şi Croaţia (9 decembrie, ora (19:30).

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în cele două grupe principale, meciurile fiind programate între 10-14 decembrie, după care, în 16 decembrie vor avea loc semifinalele şi partida pentru clasarea pe locurile 5-6, iar în 18 decembrie, finalele pentru medalii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Cine este Emanuel Pârvu, regizorul filmului “Trei kilometri până la capătul lumii”. Pelicula a fost inclusă...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Comunismul nu s-a terminat și nici nu poate să se termine niciodată
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(VIDEO) Un fragment de cometa a stralucit pe cerul Spaniei si al Portugaliei. "A fost ca in filme"