CSM București, locul 3 în Liga Campionilor

Data actualizării: Data publicării:
csm

CSM Bucureşti a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a fost învinsă sâmbătă de echipa maghiară Gyori Audi ETO KC cu scorul de 26-20 (12-10), în prima semifinală desfăşurată la turneul Final4 al competiţiei, găzduit de Papp Laszlo Sportarena din Budapesta. Duminică, a câștigat însă finala mică disputată împotriva echipei Rostov Don și și-a asigurat medalia de bronz.

csm
FOTO: digisport.ro

ACTUALIZARE DUMINICĂ, ORA 18:00  Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti a încheiat, duminică, participarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor de la Budapesta cu medalia de bronz, după ce a învins în finala mică formaţia rusă Rostov-Don, cu scorul de 31-30 (19-14).

În semifinale, CSM Bucureşti a fost învinsă, sâmbătă, de Gyor ETO, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 26-20 (12-10), iar Rostov-Don a pierdut cu HC Vardar, cu 19-25 (7-10).

Astfel, în urma finalei mici, CSM Bucureşti încheie cu medalia de bronz, iar Rostov-Don pe locul 4, în timp ce pentru trofeu vor lupta, exact ca în 2017, Gyor ETO şi HC Vardar (ora 19.00).

Obiectivul campioanei României în actuala stagiune a fost calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, la care a mai participat de două ori consecutiv.

În 2016, CSM Bucureşti a cucerit trofeul, iar anul trecut a încheiat cu medaliile de bronz. Trei participări consecutive în F4 a înregistrat CSM Bucureşti.

În 2017, Liga Campionilor a fost câştigată de campioana Ungariei, Gyor ETO.


Campioana en titre a câştigat meritat, la capătul unui meci pe care l-a dominat la toate capitolele, şi a făcut un nou pas către al patrulea său trofeu, după cele din 2013, 2014 şi 2017.

Campioana României a plătit preţul celor două perioade ''moarte'', în care nu a reuşit să marcheze, zece minute în prima repriză şi zece în a doua.

CSM Bucureşti a început foarte slab meciul, având trei bare în primele cinci minute, iar Gyor a condus cu 3-0 (min. 7), unguroaicele ratând şi o aruncare de la 7 metri. Primul gol al ''tigroaicelor'' a venit abia în min. 11, când Neagu a marcat din a patra sa aruncare.

CSMB a intrat uşor-uşor în meci, dar a avut probleme la atacul poziţional şi pe repliere, astfel că Gyor a continuat să conducă la două-trei goluri. Campioana României a reuşit să se apropie la un singur gol în min. 25, 8-9, dar formaţia ungară a intrat la pauză cu un avans de două goluri, 12-10.

Gyor a condus după pauză la trei goluri în câteva rânduri, 15-12, 16-13, dar CSM s-a apărat mai agresiv, s-a apropiat pe tabelă şi a reuşit să egaleze pentru prima oară în min. 42, când Kurtovic a marcat pentru 16-16.

Imediat, echipa noastră a ratat şansa de a trece în avantaj, iar Gyor a marcat de două ori la rând: 18-16 (45). Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, iar Gorbicz a dus avantajul echipei maghiare la trei goluri (19-16).

CSM a ratat de două ori şi cu şapte jucătoare de atac (Johansson a scos portarul şi a jucat cu doi pivoţi), ajungând la 10 minute fără gol marcat. Gyor s-a apărat excelent în continuare şi s-a desprins decisiv la cinci goluri, 22-17 (55).

Ultimele cinci minute nu au mai contat practic, ambele echipe fiind conştiente de deznodământ, victorie pentru Gyor, 26-20.

CSM Bucureşti participă la al treilea său turneu Final4, la primul câştigând trofeul, în 2016. Anul trecut a jucat finala mică, la fel cum se va întâmpla şi anul acesta, cu învinsa din a doua semifinală, care le opune pe Rostov pe Don şi Vardar Skopje (19,00). Meciul pentru locul al treilea va avea loc duminică, de la ora 16.15.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Cine este Emanuel Pârvu, regizorul filmului “Trei kilometri până la capătul lumii”. Pelicula a fost inclusă...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(VIDEO) P Diddy isi cere scuze dupa publicarea unei inregistrari video in care isi loveste fosta iubita. “Am...