Victorie mare pentru FCSB în zece oameni, în Europa League. A învins PAOK Salonic în deplasare

Data actualizării: Data publicării:
faza de joc din paok fcsb
Foto: Profimedia

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în etapa a doua a competiţiei de fotbal Europa League, deşi a jucat aproape o repriză în inferioritate numerică. 

La Salonic, gazdele au avut prima ocazie, în minutul 9, când Târnovanu a scos la lovitura de cap a lui Baba Rahman. Taison a trimis în bară, în minutul 28, iar bucureştenii l-au pierdut pe Lixandru, accidentat la genunchi în minutul 45+4.

După alte patru minute, la ultima fază a primei reprize, Olaru a recuperat un balon, l-a depăşit pe Michailidis şi i-a pasat în careu lui Bîrligea, iar acesta a înscris.

Oaspeţii au intrat cu avantaj la pauză, dar au rămas în zece din minutul 56, după eliminarea lui Olaru, care a primit al doilea cartonaş galben pentru un henţ stupid.

Târnovanu a intervenit excelent la capul trimis de Despodov, în minutul 62. Bîrligea s-a accidentat şi el, fiind înlocuit în minutul 78.

Deşi repriza secundă a fost prelungită cu zece minute, bucureştenii au rezistat, chiar dacă grecii au lovit bara în minutul 90+7, prin Michailidis, şi s-au impus cu 1-0.

PAOK a bifat a treia înfrângere consecutivă în toate competiţiile, iar FCSB se numără printre cele cinci echipe care au punctaj maxim în Liga Europa, fiind pe locul 4 în clasament, cu 6 puncte.

PAOK SALONIC: Kotarski – Sastre (A. Zivkovic 70), Kedziora, Michailidis, Baba Rahman – M. Camara (Bakayoko 69), Ozdoev (Schwab 73) – Taison, Konstantelias, Despodov (Shola Shoretire 83) – Chalov (Tissoudali 70).
Antrenor: Răzvan Lucescu

FCSB: Târnovanu – V. Creţu, Dawa, M.Popescu, Radunovic – Şut, Lixandru (Edjouma 45+6) – Al. Băluţă (Miculescu 46), Olaru, Fl. Tănase (Oct. Popescu 64) – Bîrligea (Baba Alhassan 78).
Antrenor: Elias Charalambous

Cartonaşe galbene: M. Camara 3, Sastre 45+2 / Fl. Tănase 16, M. Popescu 43, Olaru 45+4, Bîrligea 74, Târnovanu 86
Cartonaş roşu: Darius Olaru (FCSB) min. 56

Arbitri: Sascha Stegemann - Marco Achmuller, Christof Gunsch - Martin Petersen (toţi din Germania)
Arbitri VAR: Pascal Muller - Katrin Rafalski (ambii din Germania)

clasament
Foto: Flashscore

Daniel Bîrligea: Avem şase puncte, nu ni le mai fură nimeni!

Daniel Bîrligea, atacantul echipei FCSB, a marcat golul victoriei bucureştenilor la Salonic şi spune că este mândru de coechipierii săi.

„Sunt foarte mândru de toate sacrificiile făcute şi cu arbitrajul un pic de partea lor. Dar am dat totul din noi. Golul e important pentru echipă. I-l dedic lui Lixandru. Golul, să zicem că nu e meritul meu, e meritul lui Olaru. E jumătate-jumătate. El a luptat, eu am fost acolo. Trebuia să luptăm. Aveam 1-0 şi ne-am bătut pe fiecare minge, am alergat, am luptat cu toţii, şi Dumnezeu ne-a ajutat. Avem şase puncte, le punem acolo, nu ni le mai fură nimeni. Mai avem şase meciuri în care putem să facem puncte. Acum ne gândim la meciul de la Buzău. Ne pare rău pentru accidentări, să sperăm că vor sta cît mai puţin în afara terenului”, a declarat Bîrligea, potrivit News.ro.

Darius Olaru: Am inventat acel gol, apoi arbitrul a inventat acel cartonaş roşu

Darius Olaru, jucătorul echipei FCSB, spune că faza la care a primit al doilea cartonaş galben nu era de sancţionat cu avertisment.

„Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm, pe un teren greu, o seara dificilă, dar în final am reuşit să obţinem trei puncte. Am inventat acel gol, apoi arbitrul a inventat acel cartonaş roşu. Am condus mingea 30-40 metri, cu om în spate, m-a împins într-una şi când m-a împins de am căzut pe minge, mi-a dat cartonaş galben. La aceeaşi fază s-a accidentat un coleg. Îmi pare rău, mă bucur că nu am pierdut din cauza mea. La Lixandru cred că este o accidentare destul de gravă! Îmi pare rău şi sper să revină repede. Nu am văzut restul reprizei secunde, am stat în vestiar 35 de minute şi m-am rugat să fie totul bine”, a declarat Darius Olaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
CNN a vrut un interviu cu Melania Trump și a primit o factură de 250.000 de dolari de la editura cărții sale
Digi FM
Care este cea mai mare pensie specială înregistrată în România, la 1 septembrie. Cât a crescut comparativ cu...
Pro FM
De unde s-a inspirat Lady Gaga pentru numele de scena: „Începuse să-mi spună Gaga de câte ori mergeam în...
Film Now
Momentul stânjenitor când Melanie Griffith a făcut-o să roșească pe fiica ei, Dakota Johnson, în fața lui...
Adevarul
Prețurile speciale cu care se vinde mâncarea românească în una dintre cele mai scumpe țări europene. „Uite și...
Newsweek
Cum iei ajutor de încălzire de 500 lei pentru această iarnă? Cererile au început să fie depuse
Digi FM
Radu Ștefan Bănică, protector cu sora lui mai mică, Violeta: "Îndepărtez băieții după ce văd că nu sunt ce...
Digi World
Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de...
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Denzel Washington, actorul care l-a confruntat pe Sean „Diddy” Combs. S-a aflat ce s-a întâmplat la o...
UTV
(VIDEO) Mariah Carey urca Marele Zid Chinezesc pe tocuri de 15 cm. „Cineva trebuia sa ma avertizeze"