CFR Cluj și FCSB negociază pentru unul dintre cei mai buni atacanți ai ardelenilor. Patronii s-au înțeles, impresarul se opune

Data actualizării: Data publicării:
jucatori de la cfr cluj se bucura dupa un gol
Foto: Profimedia

Daniel Bîrligea (24 de ani) va pleca de la CFR Cluj, după ce ardelenii s-au înțeles cu FCSB privind un transfer, scrie Digi Sport.

ACTUALIZARE 22:10 - Gigi Becali a anunțat că transferul lui Daniel Bîrligea la FCSB a intrat în impas. La Digi Sport Special, Gigi Becali a anunțat că mutarea nu s-a făcut, deși jucătorul a fost programat la vizita medicală. Motivul e legat de faptul că impresarul lui Bîrligea nu e de acord nici cu durata contractulul, nici cu clauza de reziliere. 

„Ne-am înțeles, contract, tot. După care l-am sunat pe Bîrligea. Mi-a plăcut și el, așa ca mine, adică bărbătește. Mi-a zis: «Da, nea' Gigi, de acord». El are 6 mii acolo, eu i-am dat 25.000. Dar ei aveau o înțelegere să-i prelungească cu 18.000. Îi dau 25, am vorbit cu el, apoi am vorbit cu impresarul. 

Am vorbit cu impresarul, mi-a zis: «De ce să să dați două milioane, dați 1,5». I-am zis că nu-i problema lui. Îi plătesc și 300.000 comision. Mi-a zis că nu vrea contractul pe 5 ani, vrea pe 3 . Ce vorbești, mă?

I-am zis clauză de reziliere 15 milioane, el a vrut 5 milioane. Păi ce, eu dau două ca să iau cinci? Eu, când văd că mai are un jucător doi ani, îl chem să semneze pe încă trei. Cum adică să semnez pe trei ani primul contract?

Bîrligea mi-a spus să vorbesc cu impresarul, dar că tot el hotărăște. I-am zis să vină la Palat, face o copie, trimite la impresar și semnează. Nu mi-a mai răspuns la telefon. E belea mare cu impresarii ăștia. Nu prea mai cred că se face. Păi eu nu semnez pe 3 ani, sunt idiot?, a declarat Becali. 

Gigi Becali a dezmințit scenariul unei deturnări încercate de Rapid

„Nu cred că e Șucu, nu-mi face el așa ceva. El e om de afaceri, nu face el așa. Îl cunosc, el face concurență, dar nu când e marfa vândută. Nu face el așa ceva, e om cu prea bun simț. Dacă face Șucu așa ceva, eu îmi tai capul. 

El nu a mai răspuns (n.r. Bîrligea) pentru că i-a fost rușine. Pe el îl înțeleg, ce să vorbească el... El a zis că vine în două ore la București. 

Dacă acceptă impresarul, mâine vine, dacă nu, asta e. Ei vor 3 ani și 5 milioane clauză, eu vreau 5 ani și 15 milioane clauză. Vor, atunci îl iau.

Nu fac pe trei ani contract când iau cu două milioane. Sunt idiot? Adică dau două milioane, plus ce îți mai dau ție, ajung la aproape 3. Apoi te dau cu 5?”, a mai spus Becali.


Știrea inițială:

Campioana României va plăti două milioane de euro, iar CFR Cluj a păstrat și 15% din suma unui viitor transfer, plus anumite bonusuri de performanță. Totuși, suma este sub așteptările conducerii din Gruia, dacă ne amintim declarațiile date de Ioan Varga, patronul CFR-ului, care anterior ceruse unor formații din străinătate suma de 4 milioane de euro.

Viitorul lui Daniel Bîrligea la CFR Cluj devenise destul de incert, după ce ardelenii l-au adus pe Louis Munteanu de la Fiorentina, mutare care i-a costat peste cinci milioane de euro pe ardeleni: 2,8 milioane merg către formația ”viola”, 2,15 milioane va încasa fotbalistul pe perioada contractuală, iar alte 500.000 de euro vor fi plătite către agenți, sub formă de comision.

Gigi Becali: „Bîrligea vine mâine la vizita medicală. Vrem neapărat să-l punem pe lista UEFA”

Latifundiarul din Pipera a dezvăluit că l-a sunat personal pe atacantul CFR-ului și a avut o discuție cu acesta, în urma căreia a rămas plăcut impresionat.

Gigi Becali l-a convins imediat să semneze, după ce i-a propus un salariu lunar de 25.000 de euro. Marți, 3 septembrie, internaționalul român va face vizita medicală, după care oficialii roș-albaștrilor îl vor trece pe lista UEFA.

„Am vorbit chiar eu cu băiatul. Mi-a plăcut de el. Vorbește frumos și cu personalitate. Mi-a zis că lui nu îi este frică de nimic. Vine să facă vizita medicală. Nu e mare lucru. El era la Brăila, acasă. Mi-a zis: «Da, nea Gigi. De la Brăila la București fac două ore. Mâine sunt acolo la vizita medicală». Mi-a plăcut mult. Are personalitate. Nu e doar un jucător de valoare. Pare un băiat cu foarte mult caracter. A fost o discuție pe care am avut-o personal. I-am explicat ce planuri am cu el. Băiatul mi-a zis că e în regulă și a spus că, dacă cluburile s-au înțeles, o să vină să semneze actele. I-au convenit toate condițiile pe care i le-am spus. Are și el un impresar. Bîrligea vine mâine la vizita medicală. Vrem neapărat să-l punem pe lista UEFA”, a declarat Gigi Becali, conform Fanatik.

Neluțu Varga, după ce l-a vândut pe Daniel Bîrligea la FCSB: Nu lăsăm garda jos în ceea ce privește lupta la titlu

La scurt timp după ce Gigi Becali a confirmat mutarea, omologul său din Gruia, Neluțu Varga, a oferit și el o reacție.

„Am ajuns la o înțelegere cu FCSB pentru transferul lui Bîrligea. E o sumă corectă în momentul de față, aproape de ofertele primite din străinătate pentru jucător. Vom avea și procente dintr-un viitor transfer. CFR merge mai departe, nu stă într-un singur jucător. Ne dorim să avem un echilibru financiar, dar nu lăsăm garda jos în ceea ce privește lupta la titlu. Puteți fi siguri de un lucru: CFR Cluj va fi în top în continuare”, a declarat Varga, în exclusivitate pentru reporterul Digi Sport Bogdan Pop. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Când iese Elena Udrea din închisoare. Decizia finală a magistraților
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
Lora, mărturisiri despre nunta care se apropie cu pași repezi: „Am scăpat de stres!” Ce tradiție nu va...
Film Now
Cuvinte din discursul lui Jeremy Allen White, starul din „The Bear”, cenzurate de ABC. Ce a spus actorul...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Sofia Vergara, lady in red, într-o rochie care i-a pus în valoare senzualitatea: roșie, cu corset, decoltată...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu