Un bărbat a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru insulte rasiste față de fotbaliștii Vinicius și Rudiger de la Real Madrid

Data actualizării: Data publicării:
Madrid, Spain. 21st Apr, 2024. Antonio Rudiger (L) and Vinicius Junior (R) of Real Madrid seen during the La Liga EA Sports 2023/24 football match between Real Madrid vs FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu. Real Madrid 3 : 2 FC Barcelona Credit: SOP
Un bărbat a proferat online, pe forumul unui cotidian sportiv, insulte rasiste care i-au vizat pe Vinicius Junior şi Antonio Rudiger, doi jucători ai echipei de fotbal Real Madrid. Foto: Profimedia images

Justiţia spaniolă a condamnat la opt luni de închisoare un bărbat care a proferat online, pe forumul unui cotidian sportiv, insulte rasiste care i-au vizat pe Vinicius Junior şi Antonio Rudiger, doi jucători ai echipei de fotbal Real Madrid, a anunţat clubul din capitala Spaniei, citat de AFP.

Condamnatul, sub acoperirea „mai multor pseudonime, a lansat atacuri rasiste şi insulte pe forumul digital al cotidianului Marca împotriva jucătorilor noştri”, a scris Real Madrid într-un comunicat, transmite Agerpres.

„Judecătorul i-a aplicat o pedeapsă de opt luni de închisoare, precum şi interdicţia de a participa la acest forum timp de 20 de luni”, continuă Real, care precizează că bărbatul respectiv va putea evita închisoarea cu condiţia să urmeze „un program privind egalitatea şi lupta împotriva discriminării”.

Aceasta este a doua condamnare penală pentru insulte rasiste care vizează jucătorii Realului, subliniază clubul madrilen.

Pe 10 iunie, trei suporteri ai echipei Valencia au fost condamnaţi la opt luni de închisoare pentru că au scandat insulte rasiste pe stadionul clubului lor, în mai 2023, care îl vizau pe Vinicius Junior, ceea ce a provocat un val de proteste internaţionale.

Aceste incidente au generat o dezbatere intensă în Spania, unde cazurile de rasism sunt frecvente de câteva decenii pe stadioanele de fotbal.

Figură în lupta împotriva rasismului în fotbalul spaniol, brazilianul Vinicius Jr a fost vizat de mai multe ori în ultimii ani de insulte în timpul evenimentelor sportive. Dar doar unele dintre aceste incidente au dus la sancţiuni.

În iunie 2023, patru suporteri ultras ai clubului Atletico Madrid, acuzaţi că au spânzurat un manechin cu chipul lui Vinicius Jr pe un pod din capitala Spaniei, au fost interzişi pe stadioane timp de doi ani, iar procesul penal deschis împotriva acestora este încă în curs.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale