Curtea de Apel Bucureşti a judecat, luni, cererea SC Fotbal Club Rapid, formulate de către administratorul judiciar Aurel Brihac, de judecare mai rapidă a cererii de suspendare a executării silite cerută de mai multe firme şi persoane.
Iniţial, instanţa a stabilit judecarea cererii în 20 iulie, însă în condiţiile în care LPF este aşteptată să decidă marţi cu privire la excluderea sau menţinerea echipei de fotbal în sezonul următor al Ligii I, FC Rapid a solicitat preschimbarea termenului. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au admis cererea şi au stabilit ca solicitarea de suspendare a executării silite să fie judecată marţi, scrie News.ro.
„Preschimbă termenul de judecată din data de 20.07.2016 la data de 12.07.2016 ora 9.00. Dispune citarea petentei, prin fax şi telefonic, pentru termenul de judecată din data de 12.07.2016, ora 9.00, cu următoarele menţiuni: - să depună dovada calităţii de reprezentant a SCA Bohâlţeanu şi Asociaţii acordată de lichidatorul judiciar CII Brihac Aurel pentru formularea cererii de suspendare; - să precizeze persoanele cu care înţelege să se judece în contradictoriu pe cererea de suspendare, cu indicarea domiciliilor / sediilor acestora; - să depună dovada înregistrării la Tribunalul Bucureşti a recursului declarat împotriva Sentinţei civile nr.4266/13.06.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII a Civilă în dosarul nr.46406/3/2012 - să depună în copie conform cu originalul tabelul definitiv de creanţe - să depună dovada consemnării unei cauţiuni în cuantum de 500 de lei”, se arată în decizia de luni a CAB.
Instanţa a mai dispus ca la dosar să fie ataşată decizia din 13 iunie a Tribunalului Bucureşti privind intrarea în faliment a SC Fotbal Club şi dosarul în care clubul a cerut suspendarea intrării în faliment, cerere respinsă în 7 iulie de Curtea de Apel Bucureşti.
Executarea silită a fost cerută de SC Fotbal Club Rapid a fost cerută de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, de mai multe persoane şi de firme, printre care Ana Hotels SA, Ana Imep SA şi Compania Romprest Service SA.
Luni, în timpul judecării cererii FC Rapid, zeci de suporteri rapidişti au aşteptat pronunţarea soluţiei la intrarea în sediul Curţii de Apel Bucureşti, în speranţa că o soluţie a judecătorilor ar putea salva echipa de la excluderea din Liga I.
Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), programată, marţi, de la ora 11.00, va lua în discuţie, printre altele, situaţia echipei Rapid.
În 7 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a hotărârii de intrare în faliment a Clubului de Fotbal Rapid, decizia nemaiputând fi atacată la o altă instanţă.
Avocaţii clubului Rapid Bucureşti au solicitat instanţei suspendarea, pe calea ordonanţei preşedinţiale, a executării deciziei din 13 iunie a Tribunalului Bucureşti prin care s-a dispus intrarea clubului în faliment.
„În temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare”, se arată în decizia pronunţată în 13 iunie de Tribunalul Bucureşti.
Instanţa a dispus sigilarea bunurilor din averea FC Rapid şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care clubul are bunuri, în vederea sigilării, prin lichidatorul judiciar.
Instanţa arăta că decizia poate fi contestată cu recurs, în termen de şapte zile de la comunicare.
Termenul pentru continuarea procedurii a fost stabilit la 30 septembrie 2016.
Conducerea FC Rapid arăta atunci că Tribunalul Bucureşti a decis în mod eronat intrarea în faliment a societăţii care administrează clubul, astfel că hotărârea va fi contestată, iar echipa îşi va continua activitatea.
Echipa Rapid a reuşit promovarea în Liga I, la finalul sezonului trecut, după un an petrecut în eşalonul secund.