Marius Șumudică a fost numit antrenor la Rapid: Niciodată nu m-am ferit de genul acesta de aventuri

Data actualizării: Data publicării:
marius sumudica pe banca tehnica
Marius Șumudică. Foto: Profimedia

Marius Șumudică (53 de ani) este noul antrenor al Rapidului, relatează Digi Sport.

Conducerea clubului din Giulești s-a înțeles marți după-amiază cu Neil Lennon în privința termenilor rezilierii contractului, iar înlocuitorul nord-irlandezului instalat pe banca tehnică în luna mai este Marius Șumudică.

Marius Șumudică a ajuns la sediul clubului Rapid în jurul orei 17:40 pentru a semna contractul cu echipa a jucat și pe care a mai antrenat-o în 2010 - 2011.

Tehnicianul care este liber din primăvară, când s-a despărțit de Gaziantep, va semna un contract valabil două stagiuni. 

Actele vor fi parafate în cursul serii zilei de marți, iar Rapid va emite ulterior un comunicat oficial în care Marius Șumudică va fi anunțat drept noul antrenor al echipei.

„Mi s-a îndeplinit un vis! Îmi doream foarte mult să revin acasă, Giuleştiul este casa mea. Cuvintele sunt de prisos, nu am ce să spun. Nu pot exprima prin cuvinte ceea ce simt în acest moment. Rapid este echipa pe care o iubesc. Sunt dator faţă de această echipă. Simt că în acest moment sunt dator să fac lucrurile aşa cum trebuie şi să ieşim din zona în care ne aflăm acum, să ducem Rapidul acolo unde toată lumea aşteaptă. Ştiu că sunt aşteptări. Niciodată nu m-am ferit de genul acesta de aventuri! Sper să reuşesc, este plăcerea vieţii mele! Fotbalul mi-a dat tot în viaţă, iar eu trebuie să dau tot fotbalului! Rapidul mi-a dat tot în viaţă! Am fost campion cu Rapid şi sper să fiu campion cu Rapid şi din postura de antrenor. Acesta este visul meu”, a declarat noul antrenor al Rapidului.

„Şumi” ocupă locul 24 în clasamentul all-time al marcatorilor din istoria Rapidului, cu 46 de goluri înscrise în tricoul alb-vişiniu, potrivit News.ro.

Ca fotbalist, Marius a evoluat în Giuleşti timp de trei sezoane, între 1997 şi 1999, dar şi în stagiunea 2001-2002, pe lângă titlul de campion, câştigând şi Cupa României de două ori, în 1998 şi 2002.

Ca antrenor, pe lângă experienţa de pe banca Rapidului, din sezonul 2010/2011, când i-a condus pe giuleşteni în 29 de etape, Marius Şumudică a mai antrenat la Astra Giurgiu, alături de care a şi ridicat trofeul de campion, Farul Constanţa, FC Braşov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, CFR Cluj, dar şi formaţii din străinatate, ca Al Shabab, Kayserispor, Gaziantep, Rizespor, Malatyaspor sau Al Raed.

Antrenorul giuleştean îl va antrena din nou pe căpitanul Cristian Săpunaru, cel alături de care a câştigat campionatul din 2016, cu Astra Giurgiu.

După şase runde, Rapid ocupă locul 11 în Superliga României, cu cinci remize şi o înfrângere.

Primul meci cu Marius Şumudică pe bancă se va disputa vineri seara, de la ora 22:00, la Iaşi, atunci când Rapid caută să „spargă gheaţa” cu prima victorie a sezonului, împotriva Politehnicii.

Rapid va plăti între 250.000 și 350.000 de euro pentru despărțirea de Neil Lennon și de asistenții săi

S-a discutat mult în jurul sumei pe care Dan Șucu și Victor Angelescu ar fi nevoiți să o plătească pentru reziliere, în condițiile în care Lennon are și un staff numeros, format din 5 secunzi. Se ajunsese la concluzia că despăgubirea ar trebui să se ridice la aproape două milioane de euro pentru că ar trebui achitat întregul contract lui Lennon și al colaboratorilor săi.

Totuși, din informațiile Digi Sport, banii pe care patronii Rapidului îi vor scoate din conturi ar fi între 250.000 și 350.000 de euro, în funcție de câți dintre antrenori pleacă. Nu este exclus ca giuleștenii să le propună unora dintre ei să continue la club.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville