Maradona va avea mausoleu la Buenos Aires: „Memorial del Diez”. Justiția din Argentina a autorizat exhumarea fotbalistului

Data actualizării: Data publicării:
Diego Armando Maradona
''Memorial del Diez'' va fi gata în 2025. Foto: Profimedia

Justiţia argentiniană a autorizat marţi transferarea rămăşiţelor lui Diego Armando Maradona la un mausoleu din Buenos Aires, care se va construi în districtul Puerto Madero cu intenţia de a-i aduce un omagiu legendarului fotbalist, scrie Agerpres.

Un tribunal din San Isidro, din provincia Buenos Aires, a acceptat cererea urmaşilor lui Maradona de a muta rămăşiţele din cimitirul Jardin de Bella Vista (San Miguel) într-un sanctuar, care urmează să fie construit până în 2025 sub numele „Memorial del Diez'”.

Cunoscut şi ca „Memorialul M10”, mausoleul va fi locul în care fostul jucător şi antrenor al selecţionatei Albiceleste „îşi va găsi odihna veşnică, lângă poporul argentinian”, potrivit comunicatului comun al moştenitorilor săi.

Mausoleul va fi construit pe Explanada del Bajo, un loc la care se poate ajunge pe jos din Plaza de Mayo şi care va fi deschis publicului.

Anul trecut Dalma, Gianinna, Jana şi Dieguito Fernando Maradona au gestionat şi au anunţat prezentarea oficială a proiectului. În noiembrie 2021, la prima comemorare de la moartea lui Diego, urmaşii săi au făcut publică intenţia de a ridica un monument în onoarea tatălui lor.

„Un loc de odihnă veşnică unde să poată fi vizitat şi să primească recunoaşterea şi dragostea milioanelor de oameni care şi-o exprimă zilnic prin diferite medii”, au explicat urmaşii campionului mondial într-o scrisoare publicată pe reţelele de socializare, sub semnătura administratorului moştenirii lui Maradona, Sebastian Baglietto.

Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, ca urmare a „unui edem pulmonar acut secundar, a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate”, potrivit autopsiei. În inima lui a fost descoperită şi o „cardiomiopatie dilatată”.

Neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov şi psihologul Carlos Diaz au fost acuzaţi de omucidere în procesul care a urmat decesului lui Maradona. În plus, medicul care a coordonat îngrijirea la domiciliu a fostului fotbalist, Nancy Forlini, coordonatorul asistenţilor medicali, Mariano Perroni, asistenţii Ricardo Omar Almiron şi Dahiana Gisela Madrid, dar şi medicul clinic Pedro Di Spagna sunt ceilalţi cinci inculpaţi în dosar, legat de asistenţa medicală pe care ar fi trebuit s-o primească Maradona.

Judecătorii Maximiliano Savarino, Veronica Di Tommaso şi Julieta Makintach, care au autorizat transferul rămăşiţelor, vor trebui să judece în martie 2025 membrii personalului medical implicaţi în dosarul morţii lui Maradona.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce se întâmplă cu Elena Udrea. Decizia ÎCCJ a fost făcută publică, fostul ministru...
Digi FM
Răsturnare de situație. Irinel Columbeanu nu a primit bani din partea lui Mr. Pink, soțul Monicăi Gabor. Cine...
Pro FM
Reacția Selenei Gomez când a fost întrebată despre statutul său de miliardară: „Este o lipsă de respect să...
Film Now
Pamela Anderson, declarații emoționante despre schimbările din viața ei: „Sunt pe drumul meu, unul nou...
Adevarul
Sportul românesc, oglinda societății: culisele scandalului care a zguduit ANS după dezvăluirile Adevărul
Newsweek
DOCUMENT Senatul aprobă o nouă creștere de pensie. Ce categorii de pensionari pot lua bani în plus?
Digi FM
Radu Ștefan Bănică, protector cu sora lui mai mică, Violeta: "Îndepărtez băieții după ce văd că nu sunt ce...
Digi World
Cu ce să speli fructele și legumele eficient, ieftin și simplu, pentru a elimina pesticidele, bacteriile sau...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Hugh Grant și soția sa, mai tânără cu 23 de ani decât el, apariție rară la o gală, în Londra. Anna a atras...
UTV
David Popovici si-a scos la licitatie echipamentul purtat la JO de la Paris, pentru o cauza nobila. „Dincolo...