România-Serbia, în Liga Națiunilor. Românii au rămas în 10 jucători, sârbii au ratat un penalti
Cu Tamaş eliminat pe finalul primei reprize, România a terminat fără goluri derby-ul cu Serbia, din Liga Naţiunilor. Penalty-ul ratat de Tadic i-a ajutat însă pe tricolori să rămână neînvinşi în competiţie.
ACTUALIZARE 18:10. Reprezentativa României a remizat, duminică, pe Arena Naţională, scor 0-0, cu selecţionata Serbiei, într-un meci din grupa 4 a seriei C a Ligii Naţiunilor, în care a jucat o repriză în inferioritate numerică şi oaspeţii au ratat un penalti.
În minutul 44, Gabriel Tamaş a fost eliminat pentru o intrare periculoasă, cu piciorul ridicat, la Gacinovici. Arbitrul a dictat eliminare pentru Tamaş şi penalti pentru Serbia. Lovitura de la 11 metri s fost ratată de Tadici, în minutul 45+1.
În minutul 85, Mitrovici a trimis mingea în poarta apărată de Tătăruşanu, dar se afla în poziţie de ofsaid când a preluat balonul.
În tribune s-au aflat 48.513 de spectatori. A asistat la meci şi Gheorghe Hagi, alături de Mirel Rădoi.
Imediat după startul jocului, partida a fost întreruptă aproape două minute din cauza fumigenelor şi petardelor aprinse de fani. În prima repriză, fanii au scandat trivialităţi la adresa PSD. De asemenea, suporterii au afişat în Arena Naţională un banner cu mesajul: "Popor ingrat, idiot manipulat prin boicot, copiii ţi-ai trădat”.
Într-o atmosferă cum nu a mai fost de mult pe Arena Naţională, România a început ezitant partida cu Serbia, din etapa a IV-a a grupelor Ligii Naţiunilor. Mitrovic a fost cel mai periculos jucător al oaspeţilor. Replica tricolorilor a venit prin Stanciu. Răzvan Marin a executat bine o lovitură liberă, dar scorul a rămas 0 la 0, pentru că Rajkovic a fost atent. Şi Tătăruşanu s-a descurcat excelent în faţa nouarului sârbilor. Sub privirile lui Gică Hagi, revenit după cinci ani de pauză la un meci al echipei naţionale, tânărul Drăguş şi-a trecut în cont o ocazie. Sârbii au ratat singuri cu portarul în minutul 39, iar România a început să sufere cu adevărat când Tamaş a fost eliminat pentru un fault în careu. Tadic a ratat de la 11 metri la finalul primei reprize. România s-a apărat însă perfect în repriza a doua, când oaspeţii au atacat în valuri poarta lui Tătăruşanu. (montaj ambianta 3 ocazii serbia repriza a doua). S-a terminat 0 la 0 şi România rămâne neînvinsă în Liga Naţiunilor.
Abonându-te la Newsletter primești sinteza celor mai bune informații, articole și interviuri exclusive publicate de digi24.ro
LIVE TEXT, aici.
Echipele:
România: 12. Tătăruşanu – 6. Manea, 4. Tamaş, 22. Săpunaru-cpt., 3. Toşca – 5. Băluţă, 18. Marin – 10. Maxim (9. Rotariu ’71), 23. Stanciu, 21. Drăguş (14. Nedelcearu ‘45+3) – 19. Ţucudean (13. Keşeru, ’80). Selecţioner: Cosmin Contra
Serbia: 12. Rajkovici – 2. Rukavina, 4. Milenkovici, 13. Veljkovici, 3. Rodici (21. Miletici ’77) – 19. Lukici, 6. Maksimovici – 14. Gacinovici (20. Milinkovici-Savici ’63), 10. Tadici-cpt., 18. Radonjici – 9. Mitrovici. Selecţioner: Mladen Krstajić
Cartonaşe galbene: Maxim ‘45+4, R. Marin ‘70 / Rodici ’65, Mitrovici ’79, Milenkovici ‘90
Cartonaş roşu: Tamaş ‘44
Meciul de pe Arena Naţională a fost arbitrat de olandezul Kevin Blom, ajutat de Rob van de Ven şi Charles Schaap, asistenţii adiţionali Allard Lindhout şi Siemen Mulder şi rezerva Bas van Dongen.
În aceeaşi grupă, de la ora 21.45 se va disputa meciul Lituania – Muntenegru.
Înaintea acestei confruntări, clasamentul grupei este următorul: 1. Serbia – 8 puncte; 2. România – 6 puncte, 3. Muntenegru – 4 puncte, 4. Lituania – niciun punct.
Grupa 4 a serie C programează, în ultimele două etape, următoarele partide:
17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16.00), România – Lituania (ora 21.45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti
20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21.45).
ACTUALIZARE 17:10 Partida s-a reluat. 48.513 de spectatori sunt prezenți pe Arena Nationala, cifra oficială comunicată de organizatori.
ACTUALIZARE 16:50 Reprezentativa României este la egalitate cu Serbia, scor 0-0, pe Arena Naţională, la pauza meciului contând pentru grupa 4 a seriei C a Ligii Naţiunilor.
În minutul 45+1, Tadici a ratat un penalti acordat pentru un fault al lui Tamaş la Gacinovici. Gabriel Tamaş a fost eliminat.
Imediat după startul jocului, partida a fost întreruptă aproape două minute din cauza fumigenelor şi petardelor aprinse de fani. În prima repriză, fanii au scandat trivialităţi la adresa PSD.
Reprezentativa României va evolua, duminică, de la ora 16.00, în al patrulea meci din Liga Naţiunilor, pe Arena Naţională, într-un meci transmis de Pro TV, informează News.ro.
România ar trece pe primul loc cu o victorie împotriva liderului Serbia: neînvinşi în grupa a 4 a Ligii Națiunilor, tricolorii sunt la două puncte în spatele favoritei grupei, iar Cosmin Contra este decis să intre în istorie - ar fi primul selecţioner care îi învinge pe sârbi, de la divizarea fostei Iugoslavii. Are, însă, doi absenți: Alexandru Chipciu și Paul Anton au luat galben la Vilnius și sunt suspendați.
„Sper să fiu inspirat și să aleg primul 11 care poate să alerge și să îi pună în dificultate pe echipa Serbiei. Nu știu dacă ne-ar conveni un egal. Noi ne dorim să câștigăm, dar nu pun presiune, pentru că niciodată nu ne-am descurcat sub presiune”, a declarat selecționerul Cosmin Contra.
„Va fi un meci de care pe care”, crede Cristian Săpunaru. „Dacă reușim să câștigăm aceste trei puncte depinde de noi în ultimele doua meciuri din grupă”, a explicat el.
Săpunaru și Tamaș trebuie să oprească un vârf cu cifre fantastice în acest sezon, Alexandar Mitrovic. Jucătorul lui Fulham a marcat deja 4 goluri în Liga Națiunilor, dintre care două împotriva noastră. Nu este însă unicul pericol.
„Mitrovic, Tadic... sunt jucători care în orice moment pot să te pună în dificultate, indiferent de cât de bine joci tu”, spune Cosmin Contra.
Sârbii au venit la București fără primii doi căpitani: Nemanja Matic şi Aleksandar Kolarov sunt accidentați.
Meciul de pe Arena Naţională va fi arbitrat de olandezul Kevin Blom, ajutat de Rob van de Ven şi Charles Schaap, asistenţii adiţionali Allard Lindhout şi Siemen Mulder, în timp ce Bas van Dongenva fi rezervă.
Cu Serbia, România are doar trei partide jucate, o remiză, cea din tur, de la Belgrad (2-2), şi două eşecuri, ambele în preliminariile CM 2010.
Citiți și: Serbia-România 2-2. Momentul când suporterii români au fost aplaudați de cei sârbi - VIDEO
Pentru jocul cu Serbia, selecţionerul Cosmin Contra are la dispoziţie 21 de jucători. Alexandru Chipciu şi Paul Anton sunt suspendaţi în urma cartonaşelor galbene primite la Vilnius.
Portari: 1. Costel Pantilimon, 12. Ciprian Tătăruşanu, 16. Florin Niţă
Fundaşi: 2. Romario Benzar, 3. Alin Toşca, 4. Gabriel Tamaş, 6. Cristian Manea, 11. Nicuşor Bancu, 14. Ionuţ Nedelcearu, 22. Cristian Săpunaru
Mijlocaşi: 5. Tudor Băluţă, 8. Adrian Stoian, 9. Dorin Rotariu, 10. Alexandru Maxim, 17. Florin Tănase, 18. Răzvan Marin, 20. Alexandru Mitriţă, 23. Nicolae Stanciu
Atacanţi: 13. Claudiu Keşeru, 19. George Ţucudean, 21. Denis Drăguş
S-AU MAI JUCAT MECIURILE:
• 7 septembrie | România – Muntenegru 0-0, Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadić 38-pen.)
• 10 septembrie | Serbia – România 2-2 (Mitrović 26, 63 / Stanciu 48-pen., Ţucudean 68), Muntenegru – Lituania 2-0 (Savić 34-pen., Janković 35)
• 11 octombrie | Lituania – România 1-2 (Žulpa 90 / Chipciu 13, Maxim 90+4), Muntenegru – Serbia 0-2 (Mitrović 18-pen., 81)
PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti
• 20 noiembrie | Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).
Restricţii de trafic în Capitală pentru meciul România - Serbia; circulaţia va fi oprită progresiv pe mai multe artere din jurul Arenei Naţionale
Naţionala României întâlneşte Serbia, duminică, pe Arena Naţională, de la ora 16.00, în grupa 4, seria C a Ligii Naţiunilor.
Pentru a permite accesul publicului la stadion, Brigada Rutieră va impune restricţii de trafic pe mai multe artere, începând cu ora 12.30, cu excepţia mijloacelor RATB.
Restricţiile se vor impune progresiv, începând cu 12.30, în funcţie de afluenţa publicului.
Astfel, se va restricţiona circulaţia pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în Stadionul Naţional Arena, sau Şos.Pantelimon şi rondul de la intrarea în stadion, precum şi pe străzile care intersectează şi acced în acest tronson.
Apoi se va restricţiona circulaţia pe Str. Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, dar şi pe banda I a străzii Vatra Luminoasă, între Str. Tony Bulandra şi str. Pierre de Coubertin.
Ulterior, dacă situaţia o va impune, se va închide traficul pe străzile Sg Vasile Şerbănică, între B-dul Basarabia şi intrarea în stadion (parcarea C), Str. Tony Bulandra, între Str. Vatra Luminoasă şi rond Str. Maior Coravu şi Bulevardul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi Bd. Chişinău.
”Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele de trafic, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de arena sportivă, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere, dar şi să să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic”, au transmis reprezentanţii Brigăzii Rutiere.
Potrivit acestora, pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.
Citiți și: Vicecampioana mondială Croaţia, surclasată de Spania, cu 6-0, în Liga Naţiunilor
Despre formatul Ligii Națiunilor:
Liga Națiunilor, noua competiție UEFA, are rolul de a suplimenta numărul meciurilor cu miză și, în același timp, una care oferă posibilitatea obținerii biletelor pentru EURO 2020.
• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.
• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.
• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).
• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.
- Etichete:
- romania - serbia
- meci romania
- liga natiunilor
- grupa 4 liga natiunilor
- ora meci romania
- arena nationala meci
- restrictii trafic meci romania
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News