Ofiţerii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei au venit la sediul Puls ca să verifice ambulanţele şi să discute cu angajaţii firmei.
„Anchetatorii au verificat cele trei ambulanţe care au fost pe teren în timpul meciului iar maşina care l-a transportat pe sportiv a fost sigilată pentru expertiză. Procurorii fac cercetări pentru infracţiunea de ucidere din culpă”, transmite corespondentul Digi24.
Tot de ambulanţe, mai exact de dotările acestora, au fost interesaţi specialiştii în medicină de urgenţă din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. În plus, aceştia au vrut să afle dacă, potrivit documentelor, angajaţii au fost instruiţi cum să intervină în cazurile în care sunt solicitaţi.
Patronul Puls spune că firmei sale nu i se poate reproşa nimic în cazul morţii mijlocaşului dinamovist Patrick Ekeng.
„Au fost prezente trei ambulanţe dotate conform standardelor cu absolut tot ce e necesar, inclusiv cu defibrilator”, spune Laurenţiu Luca.
Întrebat dacă medicul era, într-adevăr, în tribune în momentul incidentului, patronul firmei spune că era vorba despre medicul din a treia ambulanţă, cea care ar fi urmat să intervină dacă un spectator ar fi avut probleme medicale. Are şi o explicaţie pentru faptul că Patric Ekeng nu a fost resuscitat înainte să ajungă la spital: „Medicul nostru a constatat că pacientul avea puls şi respira spontan, deci nu se face resuscitare într-un asemenea caz. A fost monitorizat pe tot parcursul transportului pănă la Floreasca, lucru care am înţeles că s-a făcut în timp record”, spune Loaurenţiu Luca
În plus, proprietarul Puls aruncă vina pentru intervenţia târzie a ambulanţei pe medicul echipei Dinamo.
„Primul ajutor întotdeauna se acordă de medicul echipei, în momentul în care acesta consideră necesară intervenţia ambulanţei, cheamă ambulanţa, lucru care s-a petrecut. Noi mergem când suntem chemaţi”, adaugă Laurenţiu Luca.
Rămâne de văzut dacă anchetatorii vor avea aceeaşi versiune despre tragedia petrecută pe stadionul din Ştefan cel Mare.