Reghecampf a fost cercetat în „afacerea Hoyzer”, dar justiţia l-a găsit nevinovat

Data publicării:
reghecampf 205464843 20mediafax 20foto 20alexandru 20hojda 2037309-47797

Scandalul Hoyzer a izbucnit în 23 ianuarie 2005. Atunci, Comisia de control a Federaţiei Germane de Fotbal a deschis o anchetă pentru comportament nesportiv împotriva unui arbitru din Berlin, Robert Hoyzer, născut la 28 august 1979.

Comisia îl bănuia pe arbitru că, motivat de pariurile sportive, a influenţat rezultatele meciurilor pe care le conducea. Una dintre partidele vizate era cea din primul tur al Cupei Germaniei, disputată la 21 august 2004, între Paderborn (divizia a III-a) şi SV Hamburg. Arbitrul ar fi influenţat rezultatul (4-2), luând intenţionat decizii eronate. El a acordat două penalty-uri pentru Paderborn şi l-a eliminat de pe teren pe atacantul echipei SV Hamburg, Emile Mpenza.

Potrivit cotidianului „Bild”, pariind pe meciul Paderborn-SV Hamburg, un croat a câştigat suma de 500.000 de euro. Publicaţia germană notează, de asemenea, că peste 100.000 de euro au fost mizaţi pe acest meci la mai multe case de pariuri aparţinând firmei Oddset. Căpitanul echipei Paderborn, Thijs Waterink, a primit 10.000 de euro înainte de această partidă.

Patru zile mai târziu, Hoyzer a recunoscut, într-un comunicat dat publicităţii de avocaţii săi, că a influenţat rezultatele mai multor meciuri la care a fost delegat şi pe care a pariat. „Acuzaţiile ce mi se aduc sunt adevărate în cea mai mare parte. Regret profund şi vreau să-mi cer scuze faţă de Federaţia Germană de Fotbal, faţă de colegii mei şi faţă de suporteri. Am oferit anchetatorilor toate documentele şi informaţiile pe care le deţin privind persoanele implicate în această afacere şi stau la dispoziţia Parchetului şi a federaţiei germane pentru a face lumină în acest caz”, se arăta în comunicatul citat.

După ce Hoyzer a recunoscut, patru persoane au fost arestate, la 29 ianuarie 2005, la Berlin, în cadrul anchetei deschise, trei dintre acestea fiind plasate în arest preventiv. Purtătorul de cuvânt al Parchetului din Berlin, Michael Grunwald, a anunţat că au fost efectuate, de asemenea, percheziţii în patru locuri diferite. Printre acestea, se afla o cafenea din Charlottenburg, unde se pare că Hoyzer se întâlnea cu două persoane de naţionalitate croată, cu care negocia aranjarea meciurilor, pe care se pariau sume foarte mari.

Numele lui Laurenţiu Reghecampf fost nominalizat de Hoyzer printre persoanele implicate în scandalul influenţării de rezultate în scopul obţinerii unor câştiguri substanţiale la pariuri, iar presa germană a anunţat acest lucru la 31 ianuarie.

Potrivit Bild, Hoyzer a denunţat patru arbitri, dintre care unul retras din activitate, şi nouă jucători, printre care şi Reghecampf, care s-a transferat pe 7 ianuarie la Alemannia Aachen de la gruparea Energie Cottbus. Printre ceilalţi opt jucători se numără şi un fost coechipier al lui Reghecampf la Cottbus, Tomislav Pipilica.

Hoyzer, care a câştigat aproximativ 70.000 de euro în urma influenţării rezultatelor a patru meciuri la care a fost delegat, a acuzat de implicare în acest caz următorii jucători: Thijs Waterink, Alexander Lobe, Georgi Donkow (Paderborn, liga a III-a), Tomislav Piplica (Energie Cottbus, liga a II-a), Laurenţiu Reghecampf (Alemannia Aachen, liga a II-a), Steffen Karl, Markus Ahlf (Chemnitzer FC, liga a III-a), Ignjac Kresic şi Torsten Bittermann (Dynamo Dresda, liga a II-a).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri