Selecționata All Blacks devine prima echipă care își apără titlul mondial, după ce primele două trofee le-a cucerit pe teren propriu, în 1987 și 2011, informează Agerpres.
Neozeelandezii au fost cei care au deschis scorul, din lovitură de penalitate, dar Australia a restabilit egalitatea la finalul primului sfert de oră. All Blacks au mai reușit să puncteze de două ori din penalități, iar Nehe Milner-Skudder a semnat primul eseu al finalei. La pauză, campionii mondiali conduceau cu 16-3, iar la reluare s-au desprins în urma unei noi încercări, reușite de Ma'a Nonu, după o cursă formidabilă (21-3).
Echipa Wallabies, dublă campioană mondială, a început o cursă de urmărire, favorizată și de cartonașul galben primit de Ben Smith, iar scorul s-a strâns pe tabela de marcaj la 21-17 (min. 65). Un dropgol reușit de Dan Carter le-a adus neozeelandezilor o doză de liniște (24-17), s-au apărat remarcabil, iar Beauden Barrett a închis conturile cu un eseu, la capătul unei curse splendide.
Dan Carter a fost desemnat, de altfel, omul meciului, grație celor 19 puncte reușite în finală, o răsplată binemeritată după ce a ratat finala din 2011, din cauza unei accidentări.
Noua Zeelandă a pierdut doar trei meciuri din cele 54 susținute de la precedentul titlu mondial, cucerit în 2011.
Pentru All Blacks au marcat eseuri Nehe Milner-Skudder (39), Ma'a Nonu (42) și Beauden Barrett (79), iar Dan Carter a reușit două transformări (40, 80), patru lovituri de penalitate (8, 27, 36, 75) și un drogol (70).
Punctele Australiei au fost reușite de David Pocock (53), Tevita Kuridrani (64), care au marcat eseuri, ambele transformate de Bernard Foley (54, 65), care a semnat și o lovitură de pedeapsă (14).
Prințul Harry și Bernard Lapasset, președintele World Rugby, au oferit medaliile componenților celor două finaliste, apoi Prințul Harry a înmânat Trofeul Webb-Ellis lui Richie McCaw, căpitanul echipei câștigătoare.