Este aproape imposibil să găseşti în hala de carne o bucată de costiţă sau de muşchi de miel. Cu totul alta e situaţia în stânile ciobanilor, unde mieii au venit pe lume mai devreme în acest an. E semn bun, spun ciobanii. Tudor Dumbrăvan, crescator de oi
explica: "au început sa fete dupa 15 decembrie dar majoritatea s-au concentrat in ianuarie. A fost o iarna destul de blînda în compara?ie cu anul trecut." Aşa că mieii au luat repede în greutate. Tudor Dumbrăvan, explica: "acest miel are in jur de o luna oi jumatate are intre 8 oi 10 kilograme pe Paote speram sa aiba intre 25 oi 30 de kilograme." Ciobanii spun că preţul carnii de viu nu va fi mai mare decât în 2012, iar animalele vor putea fi cumpărate doar dacă hala de sacrificare din piaţa Ioşia va fi din nou autorizata. Remus Moţoc, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Bihor precizează: "Ei trebuie sa îndeplineasca anumite condiţii în baza lor vor fi autorizate pe termen de câteva zile. Verificarile se refera la igiena spa?iului, a personalului care lucreaza acolo, actele cu care vin mieii." Ciobanii care vor sa vânda miie din acest an acolo trebuie sa posede certificatul de sanatate al animalului şi un document de mişcare. Ei sunt obligaţi sa semneze un document referitor la substanţele folosite în alimentaţia oilor.