Preşedintele a fost însă de neînduplecat după ce a fost nevoit să renunţe la prea multe taxe în ultima perioadă la presiunea străzii. După ce negocierile au eşuat, cluburile au anunţat că vor îngheţa etapa care ar urma să se dispute la finalul acestei luni.
Deşi taxa de 75% pe salariile mai mari de un milion de euro va fi aplicată doar doi ani şi nici măcar nu a fost adoptată încă de parlamentul francez, cluburile de fotbal nu au renunţat la planurile de grevă.
Etapa de la finalul acestei luni ar urma să fie amânată atât în în prima cât şi în a doua ligă. Taxa de 75% va fi reţinută la sursă, ceea ce înseamnă că nu jucătorii scumpi, ci patronii vor fi cei care o vor plăti. Cele mai bogate cluburi franceze precum Paris Saint Germain, au cel puţin zece jucători cu salari mai mari de un milion de euro.
În total, taxele colectate de la cluburile din prima ligă vor creşte cu 44 de milioane de euro. Ceea ce nu înseamnă chiar atât de mult. Tocmai de aceea, reprezentaţii cluburilor de fotbal au încercat să îl convingă pe preşedintele Francois Hollande că taxa de 75% nu va salva economia Franţei, ci doar va goni jucătorii valoroşi. Aşa că i-au cerut preşedintelui să scoată echipele de fotbal din rândul companiilor taxate. Însă discuţiile au fost un eşec.
„Preşedintele ne-a ascultat, dar nu suntem convinşi că ne-a auzit”, a precizat Jean-Louis Triaud, președintele lui Bordeaux.
„Concluzia întâlnirii a fost că taxa va fi aplicată la fel pentru toată lumea”, a informat Bernard Cazeneuve, ministrul francez al Bugetului.
Dacă patronii de cluburi îşi vor pune în aplicare ameninţarea, va fi prima grevă a fotbalului francez din ultimii 40 de ani.