Sever Mureșan a murit, la 75 de ani, într-un spital din Franța. A fost primul român membru ATP și implicat în afaceri controversate

Data actualizării: Data publicării:
sever muresan clubul dinamo
Foto: Facebook / CS Dinamo

Sever Mureşan, primul jucător profesionist român membru ATP, a murit la vârsta de 75 de ani, a anunţat, miercuri, CS Dinamo pe pagina de Facebook a clubului. De numele său sunt legate însă și controverse privind afaceri din anii '90.

Născut la 23 octombrie 1948, Sever Mureşan a murit noaptea trecută, în Franţa, unde era internat după un atac vascular cerebral.

„Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a lui Sever Mureşan, fost jucător al secţiei de tenis CS Dinamo şi al echipei de Cupa Davis a României”, a notat gruparea bucureşteană pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sever Mureşan a fost absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport şi a devenit campion naţional cu Dinamo în 1968, în proba de dublu. Doi ani mai târziu, ajungea primul jucător profesionist român membru al ATP, fiind convocat la echipa de Cupa Davis a României. Devenit om de afaceri, după 1989 a adus şi organizat în ţară cel mai mare turneu de tenis, Open Romania.

În 1991, Sever Mureșan a înființat Banca Dacia, pentru falimentul căreia a fost inculpat si extradat din Ungaria în 1999. Șase ani mai târziu, a fost achitat în România. Curtea Corecțională din Elveția l-a condamnat, în noiembrie 2000, la trei ani si jumătate de inchisoare pentru o escrocherie de 25 milioane de dolari în dauna Băncii Dacia Felix. În 2004 a mai fost condamnat, în Franța, la un an și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri