Dacă nu vrei să faci un upgrade la noile iPhone lansate recent de Apple, întotdeauna există soluția să te îndrepți către modelele mai vechi, care se ieftinesc cu fiecare lansare nouă. Acesta este și cazul cu iPhone XS, un telefon care merită upgrade-ul de la un iPhone mai vechi și care este mai potrivit pentru cei care nu vor iPhone 11.
Pro
- Performanță de top
- Cameră foto fenomenală
- Ecran excepțional
- Design atractiv
Contra
- Este greu de observat unele dintre îmbunătățirile Apple
- Prețul de pornire este mult prea mare, dar se va reduce curând
- Nu există încărcător pentru fast charging în cutie
- Se zgârie ușor
iPhone XS arată fără tăgadă premium, stă confortabil în mână datorită sticlei din care este creată carcasa și a cadrului rotunjit din metal și poate fi considerat în continuare unul dintre smartphone-urile cu cele mai bune aspecte. Este mai greu decât predecesorul său și, la fel ca orice telefon cu carcasă de sticlă, păstrează amprente.
iPhone XS vine și cu o actualizare mică, dar importantă, prin certificarea IP68 (până la IP67 pe iPhone-urile de anul trecut). Aceasta înseamnă o mai bună protecție împotriva prafului, iar telefonul este acum în siguranță dacă este scufundat în până la doi metri de apă timp de până la 30 de minute.
iPhone XS oferă un ecran uimitor, dar practic neschimbat față de cel de pe iPhone-ul de top de anul trecut. El ambalează colțurile rotunjite, dar există și un „breton”, în partea de sus, dar care arată din ce în ce mai acceptabil. De asemenea, servește un scop dublu, oferind deblocare mai rapidă prin scanarea feței cu Face ID. De acum puteti comanda iPhone XS de pe emag.ro la preturi incepand de la doar 5000 ron.
În ceea ce privește ecranul în sine, el este de o frumusețe reală - probabil cel mai bun ecran de pe smartphone, în prezent. Supranumit un „Super Retina Display”, panoul OLED al iPhone XS are o rezoluție de 1125 x 2436, un raport de aspect de 19,5:9 care are o luminozitate de până la 625 de nits (conform Apple) și, prin urmare, acceptă în mod competent atât standardele HDR10, cât și Dolby Vision HDR.
Apple este prima companie care a instalat un procesor 7nm pe un dispozitiv, sub forma noului său A12 Bionic SoC. Este ceea ce alimentează iPhone XS, XS Max și iPhone XR și este o bestie absolută. A12 oferă o creștere a performanței procesorului cu 15% față de cipul A11 Bionic de anul trecut și, pe deasupra, aduce un extra 50% la performanțele grafice.
Nu este un secret faptul că Apple pune camere excelente pe smartphone-urile sale și, deși iPhone XS pare să aibă aceeași cameră principală ca și iPhone X de anul trecut, câteva modificări semnificative creează un impact notabil în ceea ce privește performanțele și calitatea. O pereche de senzori de 12 megapixeli, ambii cu OIS (stabilizarea optică a imaginii) fac acest lucru posibil. Declanșatorul principal prezintă o distanță focală de 26 mm și o diafragmă f / 1.8, în timp ce obiectivul secundar are o deschidere mai îngustă f / 2.4 și o distanță focală de 52 mm. Acest lucru oferă iPhone XS 2x zoom optic, lucru care nu este posibil pe rivalii cu un singur obiectiv cum ar fi Google Pixel 2.
Noua tehnologie Smart HDR de la Apple este, de asemenea, un plus important pentru iPhone XS. În practică, acest lucru înseamnă că telefonul face fotografii uimitoare în aproape orice scenariu, cu o expunere mare și o gamă dinamică înaltă asigurând păstrarea detaliilor atât în cele mai strălucite cât și în cele mai întunecate zone ale cadrului.
În ceea ce privește videoclipurile, până acum iPhone X a oferit ceea ce as considera cea mai buna inregistrare video de pe orice smartphone.
Verdict
iPhone XS nu este un upgrade imens față de iPhone X, dar este o alegere bună dacă ești blocat pe un iPhone mai vechi și îți dorești ceva nou.