Păianjenii masculi din specia Latrodectus Mactans supranumită 'Văduva neagră', binecunoscuți pentru faptul că după împerechere sunt devorați de femele, au dezvoltat o metodă inedită pentru a-și salva viața, relatează Agerpres.
![Adult_Female_Black_Widow](https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/d2ViYWRtZGlnaTI0LnJjcy1yZHMucm8l/MkZ3cC1jb250ZW50JTJGdXBsb2FkcyUy/RjIwMTYlMkYwOSUyRkFkdWx0X0ZlbWFs/ZV9CbGFja19XaWRvdy5qcGcmdz04MDAm/aGFzaD01ZGY2MThhNjg5YWQ5ZDJmNDAzNzA0ODQzMzBjYmNlZQ==.thumb.jpg)
Oamenii de știință au dezvăluit că, pentru a nu fi omorâți, acești păianjeni preferă, mai nou, să insemineze femele tinere, care rețin lichidul seminal și nasc după ce ajung la maturitate.
Pentru aceasta, masculii își folosesc colții pentru a pătrunde în carapacea juvenilă a femelelor și a-și depozita sperma. Potrivit oamenilor de știință, ei fac acest lucru cu mare atenție, fără a produce răni femelelor, într-un anumit moment din dezvoltarea acestora.
Spre deosebire de împerecherea cu femele adulte, opțiune care duce la „acte de canibalism”, această metodă le asigură nu numai supraviețuirea, ci și șansa de a se împerechea de mai multe ori, menționează cercetarea recentă publicată în jurnalul Biology Letters a Royal Society.
„Acest studiu semnifică faptul că masculii au de fapt șansa să se reproducă mai mult de o dată. Așadar, chiar și în acest sistem extrem, în care de obicei femelele 'fac jocurile', masculii au găsit o cale de a modifica balanța pentru a-și mări succesul în procesul reproducției”, a declarat coautoarea studiului, Maydianne Andrade, de la Universitatea Scarborough din Toronto.