Groapa de gunoi administrată de mafioţii italieni pare condusă după regulile Cosa Nostra. Nimeni nu intră, nimeni nu iese fără aprobarea omului de la poartă. Nici primarul nu poate trece de garduri.
Ancheta poliției din Italia și reținerea celor doi administratori din peninsulă dau curaj autorităţilor să verifice contractul de administrare cu firma care procesează deșeurile de la Glina. Aici ajung trei sferturi din gunoaiele adunate zilnic din Bucureşti şi împrejurimi. Pentru găzduirea munţilor de mizerie, primăria primeşte o nimica toată.
Primarul de la Popești-Leordeni este nemulţumit. Vrea mai mult de 60.000 de dolari pe an de la italieni. Mai ales că firma care a închiriat groapa de gunoi câştigă mulţi bani.
Oficialii de la Popeşti Leordeni caută o cale să rezilieze contractul cu mafioţii italieni şi să scrie altul avantajos pentru primărie. Mai ales că inspectorii Curţii de Conturi spun că actul de închiriere nu este valabil.
„Contractul de administrare nr. 6602-04.06.2001, încheiat cu încălcarea regimului juridic al bunurilor din domeniul privat, este lovit de nulitate absolută, de la data semnării acestuia”, potrivit Curţii de Conturi.
Nici localnicii din zonă nu sunt mulţumiţi de firma administrată de mafioţii din Cosa Nostra.
Cei doi administratori italieni sunt acuzaţi de procurori că au spălat 100 de milioane de euro prin groapa de gunoi de la Glina. Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile companiei. Firma care administrează groapa de deşeuri rămâne deschisă pentru moment. Dacă ar fi închisă, Bucureştiul ar fi sufocat rapid de gunoaie.