Cinci sute de elevi, echipaje de la Crucea Roşie şi reprezentanţi ai unor organizaţii ecologiste au încercat să cureţe oaza de verdeaţă din mijlocul Capitalei.
Delia Dulgheru, profesoară la Şcoala nr. 113 din Bucureşti:Am venit cu elevii şcolii ca să curăţăm zona. Nu este ceea ce ne-am aşteptat.
„Material, plastic, menajere, plină de gunoaie. E nevoie de puţin ajutor, dar cu ajutorul oamenilor, cred că o să o facem frumoasă”, spune un voluntar.
Alin Dimăncescu, vicepreşedintele Cercetaşilor Tradiţionali din România: Probabil că cei care sunt în apropiere, simt că este un teritoriu al nimănui şi vin cu toate gunoaiele.
Voluntarii de la organizaţiile de mediu speră ca, la un moment dat, tot acest perimetru să fie declarat zonă naturală protejată şi să devină Parcul Natural Văcăreşti. Un proiect cu această temă se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului.
Andrei Nahorniac, directorul adjunct al Colegiului Tehnic Petru Rareş din Bucureşti:Dacă ar depinde de noi, de cetăţeni, repede, dar nu depinde de noi. Depinde de cei care trebuie să declare această zonă ocrotită. Zona să devină spaţiu protejat, pentru că Bucureştiul are nevoie de verdeaţă, de oxigen, este o oază şi pentru specii de animale şi foarte multe soiuri de plante.