Companii din Brazilia, Canada, Statele Unite şi Europa vin să-şi testeze produsele la Craiova. Programările sunt făcută cu luni înainte.
Institutul de cercetare de la Craiova a fost construit în 1972, odată cu Uzinele Electroputere Craiova. Acolo erau testate produsele de la Electroputere şi nu numai. Acum doar 25 de cercetători mai lucrează în laboratorul de mare putere.
„Piaţa din România a scăzut în ceea ce priveşte producţia de echipamente şi aparate electrice, a trebuit să ne orientăm către o piaţă externă care s-a dezvoltat, a fost într-o continuă creştere”, a declarat George Curcanu, manager la Divizia de Mare Putere.
În 2012, o investiţie de 5 milioane de euro din fonduri europene a permis modernizarea institutului cu aparatură de ultimă generaţie.
„Al nostru, laboratorul de mare putere de la Craiova este al doilea în ceea ce priveşte parametrii de funcţionare şi probabil primul în ceea ce priveşte numărul clienţilor”, a afirmat George Curcanu.
El este directorul laboratorului şi lucrează aici de când s-a turnat fundaţia institutului.
„În decembrie 1974, a fost anul în care laboratorul de mare putere a fost pus în funcţiune, am avut privilegiul de a fi unul dintre, singurul dintre inginerii care a lucrat la acest pupitru şi a făcut verificările circuitului de încercare”, a mai spus el.
Inginerii craioveni testează produse fără de care sistemele de energie nu ar funcţiona.