VIDEO. Angajați instruiţi cu realitatea virtuală

Data publicării:
angajati walmart

Revoluţia tehnologică s-a instalat serios în industrii. Walmart, unul dintre cei mai mari retaileri americani, a găsit o soluţie ingenioasă prin care să îşi pregătească angajaţii - realitatea virtuală.

După derularea unui program pilot, în care a fost testată oportunitatea acestei idei, Walmart a decis să folosească realitatea virtuală pentru perfecţionarea profesională a celor peste un milion de angajaţi din magazinele sale.

Până la sfâşitul anului, casca de realitate virtuală va fi disponibilă în fiecare din cele peste 5.000 de magazine americane.

Walmart a început să testeze această soluție la începutul anului trecut. S-a mizat pe eficienţă şi pe îmbunătăţirea calităţii forţei de muncă. Această tehnologie grăbeşte procesul de pregătire al anagajţilor, astfel încât să nu mai fie nevoie de firme terţe sau angajaţi mai vechi pentru acest proces.

Cei selectaţi au primit cursuri de realitate virtuală la Walmart Academy, iar formarea a inclus scenarii din lumea reală, cum ar fi cumpărăturile de Black Friday.

Mai exact, compania americană a oferit anagajţilor oportunitatea simulării unor experienţe de lucru în situaţii dificile şi tensionate pentru a şti la ce se să aştepte.

Walmart se alătură acum unei liste în creştere de companii care au încorporat realitatea virtuală pentru a instrui angajații. De exemplu, compania de curierat UPS utilizează căştile de realitate virtuală pentru a ajuta şoferii să identifice potenţialele pericole atunci când conduc pe un drum virtual pentru a ştii la ce să se aştepte în viaţa reală. De la adăugarea acestei tehnologii, rata de reţinere a angajaţilor a crescut până la 75%.

Ca şi UPS, după ce a început programul pilot de testare a realităţii virtuale, Walmart a observat o tendinţă de creştere în ceea ce priveşte reţinerea anagajaţilor în companie.

De asemenea există şi un beneficiu suplimentare şi anume costul efectiv de formare a angajatului. Un computer capabil să ruleze un set de căști de realitate virtuală costă doar o mie de dolari, în timp ce un sistem care să le permită angajaţlot să exploreze spaţiul fizic în mediul VR costă până în 500 de dolari. Asta în timp ce un Oculus Go, dispozitivul folosit de Walmart, se vinde cu doar 199 de dolari. Un preţ mic pentru creşterea productivităţii.

Potrivit studiilor, interesul crescut pentru această tehnologie va aduce piaţa realităţii virtuale la o valoare de aproape 33 de miliarde de dolari în următorii 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Programul pe care trebuie să îl folosești mereu la mașina de spălat. Este singurul care nu strică hainele
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
Cum au fost primiți handbaliștii români în Kosovo, la o săptămână după scandalul de pe Arena Națională
Newsweek
Care pensionari iau 375 lei în plus la pensie în decembrie? Cum și când se acordă banii?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Denzel Washington spune că au existat suspiciuni legate de purtarea lui Kevin Spacey cu decenii în urmă...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”