Telefoane şi computere asortate cu mobila, pentru pretenţioşi: s-au lansat electrocasnicele cu carcasă de lemn

Data publicării:
lemn-2

Pentru cei ce vor un calculator care să se asorteze cu mobila, dar şi pentru cei care cred că mediul înconjurător este distrus de plasticul pe care îl aruncă împreună cu vechiul telefon mobil, s-a găsit soluţia: au fost lansate electrocasnicele din lemn. Este vorba doar de carcase, căci siliconul şi metalele din interiorul telefoanelor, tabletelor şi computerelor nu pot fi înlocuite pentru moment cu altceva. Producătorii acestor electrocasnice spun că un exterior de plastic este suficient pentru reducerea semnificativă a cantităţii de deşeuri ce trebuie colectate. Lucrurile s-ar putea să nu stea chiar aşa însă.

Fondată de doi francezi - unul specialist în telecomunicaţii şi celălalt în design - Orée Design este una dintre companiile care încearcă să includă lemnul în producţia de electronice. Deocamdată, cei doi creează doar accesorii din lemn - tastaturi pentru calculatoare şi tablete şi încărcătoare wireless pentru telefoanele Samsung, Nokia şi Nexus. Pentru încărcătoare folosesc şi piatră.

Există unele companii care au mers mai departe cu folosirea lemnului. Un alt designer, de data aceasta englez, a prezentat recent un telefon cu carcasă din bambus. Iar exemplele pot continua, căci exista zeci de companii care au înlocuit carcasele de plastic cu unele de lemn.

Însă nici unul dintre aceste produse nu a avut deocamdată succes comercial, chiar dacă ideea folosirii lemnului nu este chiar atât de rea. Pe lângă faptul că nu arată rău, lemnul este un material destul de rezistent. O carcasă din lemn nu se sparge atât de uşor precum carcasa de sticlă a noilor telefoane iPhone, de exemplu.

Dezavantajele sunt însă mult mai mari decât avantajele. În primul rând, Pământul încă mai are nevoie de pădurile sale. Dacă sutele de milioane de telefoane inteligente vândute în ultimii ani ar fi avut carcase de lemn, suprafaţa împădurita a globului ar fi fost mult mai mică în prezent. Companiile care vând carcase din lemn susţin că de fapt produsele lor sunt prietenoase cu mediul, întrucât renunţarea la electrocasnicele vechi produce cantităţi uriaşe de plastic nefolosit. Însă înlocuirea plasticului cu lemnul nu pare o soluţie viabilă câtă vreme exista opţiunea reciclarii deşeurilor.

Nu în ultimul rând, companiile de electronice şi electrocasnice preferă plasticul, pentru că este mai ieftin decât orice alt material.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată Ștefan Hrușcă acum, la 67 de ani. Artistul este de nerecunoscut
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
Miliardarul Jeff Bezos se căsătorește: Nuntă fastuoasă, de 600 de milioane de dolari, în Aspen, pe...
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Scarlett Johansson nu-și dorește ca fiica sa să afle acest lucru despre ea: „Mi-e atât de rușine”
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...