Rusia acuză YouTube că cenzurează conținutul la ordinul SUA: „Vedem o mulţime de motive pentru a lua măsuri”

Data publicării:
Poltava, Ukraine - March 23, 2022: Woman try to use Youtube in Russia. Smartphone with banned logo of Youtube and Russian flag background
În ultimii ani, Rusia a criticat puternic compania Google aparţinând Alphabet, care deţine YouTube. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Ministerul rus de Externe a acuzat vineri YouTube că, la ordinul Statelor Unite, cenzurează conţinutul şi împiedică accesul la informaţii, avertizând că vede numeroase motive pentru a lua măsuri împotriva platformei video.

În ultimii ani, Rusia a criticat puternic compania Google aparţinând Alphabet, care deţine YouTube, pentru că a eliminat canale mass-media şi personalităţi publice ruse, dar şi pentru că nu a eliminat conţinutul pe care Moscova îl consideră ilegal sau nedorit şi pentru că nu şi-a stocat datele în mod corespunzător în Rusia.

"Vedem o mulţime de motive semnificative pentru a lua măsuri împotriva site-ului de găzduire video YouTube", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Numeroasele încălcări sistematice ale legislaţiei ruse şi o ignorare demonstrativă a publicului intern şi a intereselor acestuia lasă organelor de reglementare ale statului nostru dreptul de a utiliza instrumentele legale adecvate. Ilegalitatea şi cenzura politică rămân norma pentru administraţia YouTube controlată de Washington", a afirmat Maria Zaharova, acuzând eliminarea sistematică a conţinutul rusesc în efortul de a priva lumea de sursele ruseşti de informaţii.

Google nu a răspuns imediat unei solicitări de comentariu la declaraţia purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut blocarea platformei

Criticile Rusiei la adresa Google s-au intensificat în ultimele două săptămâni, mai mulţi parlamentari importanţi acuzând compania pentru viteza redusă de descărcare pe YouTube, în timp ce figuri precum liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut blocarea platformei.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat anterior că în cadrul companiei se cunoaşte faptul că unele persoane nu pot accesa YouTube în Rusia.

"Acesta nu este rezultatul unor probleme tehnice din partea noastră sau al unei acţiuni întreprinse de noi", a precizat purtătorul de cuvânt.

Zaharova a mai spus că, pe lângă zeci de canale YouTube afiliate statului rus sau unor personalităţi publice care au fost eliminate de pe platformă, chiar Ministerul de Externe a avut clipuri video care au fost îndepărtate.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu